Михаил Михайлов: Процентът вероятност първенството да продължи е нищожен


Михаил Михайлов: Процентът вероятност първенството да продължи е нищожен
(сн. LAP.bg)
19-03-2020 14:25 | Мария Маринова

Президентът на Балкан Михаил Михайлов споделя мнението на много от колегите си и също не е оптимист, че сезонът в Националната баскетболна лига може да продължи заради разпространението на коронавируса. Клубовете ще решат бъдещето на шампионата на 30 март, а пред BGbasket.com Михайлов обясни защо са отложили решението.

 

„Идеята беше да изчакаме датата 29 март, когато правителството ще вземе окончателни решения за провеждането на масови прояви. Беше по-разумно да изчакаме, отколкото да кажем край. Като гледаме обаче какво се случва, не съм оптимист, честно казано“, призна той.

 

„Най-вероятно няма да се продължи. Процентът да се случи е нищожен, а и не знам дали е реалистично да мислим, че може да се продължи“, добави президентът на ботевградския клуб.

 

В някои страни, които прекратиха първенствата си, временният лидер бе определен за шампион. В момента именно Балкан оглавява класирането, а Михайлов коментира възможността за подобна развръзка и в България.

 

„Чисто статистическо от десет държави, които са прекратили първенствата си, само една не е обявила шампион. Предполагам обаче, че в крайна сметка ще трябва да се каже някакво класиране. Имаше предложения от някои клубове да се прекрати и да се обяви временното класиране за крайно“, заяви той.

 

Според него обаче сега това е на заден план. „Виждаме всички за какво става въпрос. Не е моментът даже да говорим за баскетбол. Има много по-важни неща. Включително и аз съм доброволец тук и ходя да пазарувам на възрастни хора, които не излизат от вкъщи“, обясни Михайлов.

 

„Най-хубавият ден ще е този, в който се каже, че има 0 заразени и кривата ще тръгне надолу, но мисля, че този ден все още е далеч от нас“, каза още той.


Михайлов коментира и защо американският гард Кейси Бенсън замина за родината си: „Майка му е с пневмония и той предпочете да тръгне. Нито имаме моралното право да го спираме, нито искаме.“

 

За момента останалите играчи на Балкан са в Ботевград. „Всички изчакваме 30 март и ако сме разумни и няма шанс да се играе, няма да се притискат нещата“, смята той.

 

Извънредната ситуация поставя проблема и с финансирането на клубовете, както и с договорите на играчите. „Към момента не сме коментирали с колегите ми в Управителния съвет нищо на тази тема. Ще се съберем и ще го обсъдим. Играчите имат трудови договори, плащани са им нормални осигуровки, така че това въобще не ме притеснява. Със сигурност ще се намери решение, но още не сме се събирали“, завърши Михайлов.

 

Още по темата:

 

Йордан Колев: Искам първенството да продължи, но не е реалистично

 

Тина Димитрова: В Академик Бултекс 99 сме категорично ЗА спиране, ще се погрижим за всички

 

Петър Георгиев: Искам да спрем НБЛ, а скочиха срещу мен, все едно правя преврат

 

Людмил Хаджисотиров: Не съм оптимист, че в следващите 2-3 месеца ще може да се доиграе първенството

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Михаил Михайлов, коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи