Янев: Първенството лесно може да приключи, но какви ще са последствията?!


Янев: Първенството лесно може да приключи, но какви ще са последствията?!
(сн. LAP.bg)
17-03-2020 09:15 | BGbasket.com

Един от основните играчи на Берое и националния отбор на България Александър Янев взе отношение по въпроса с вероятно прекратяване на сезона в НБЛ.

 

Днес от 11.00 часа ръководителите на Лигата ще заседават как да се процедира в ситуацията, в която всички спортни и други масови мероприятия са спрени поне до 29 март.

 

"Ситуацията дали може да продължи първенството или не, е много сложна и трябва много добре да бъде обмислена, трябва да се вземе разумно решение. Много лесно може да се каже приключваме първенството, но последствията какви ще бъдат?," попита Янев.

 

Заедно: Останете си вкъщи!

 

"Естествено най-важното е здравето на хората, но трябва да се обмисли много добре нашата ситуация, има играчи със семейства, деца и всеки има разходи, а приключвайки два месеца и половина по-рано, месеците, в които не са ангажирани, стават пет."

 

"Не е нормално професионални играчи да не са ангажирани пет месеца, дори и чисто физически - да почиват толкова много, а и финансово пет месеца да останат без заплата.

 

Мисля, че съвсем нормално може да продължи първенството от началото на май месец и директно в плейофна фаза, в такъв случай първенството ще бъде удължено не повече от десет дни.

 

Молбата на един фен: Да спасим сезон 2019/2020!


Моето мнение е, че първо трябва да се изчака до началото на април да се види каква ще е ситуацията и след това да се вземе конкретно решение."

 

"И накрая, но може би първо по значение - има толкова много фенове, които искат да видят своя отбор шампион, а така приключвайки, става ясен шампионът."

 

Людмил Хаджисотиров: Не съм оптимист, че в следващите 2-3 месеца ще може да се доиграе първенството

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи