Карина Константинова: Не очаквах да бъда избрана за най-добра млада състезателка


14-03-2020 16:25 | BGbasket.com

Баскетболистката на Берое Стара Загора Карина Константинова сподели, че за нея е чест да бъде избрана за най-добра състезателка U20 за 2019 г. Изминалата година бе изключително успешна за нея, тъй като тя спечели титлата в Адриатическата лига с Берое и взе злато с националния ни отбор в тази възраст на европейското първенство в Дивизия B.

 

„Не очаквах наградата. Дори не знаех, че съм най-добра млада състезателка. Разбрах сутринта, като прочетох в BGbasket и в сайтовете. Щастлива съм за наградата, за мен е чест да я получа. Вълнуващо е да признаят мен за най-добра и най-перспективна състезателка”, заяви Константинова пред Телевизия Стара Загора.

 

Гласове в анкетата получиха и някои от съотборничките й в националния отбор Гергана Иванова, Деница Петрова, Ивана Николова и Янина Тодорова.

 

„Останалите момичета са постигнали много голям успех за България на национално ниво и смятам, че напълно заслужено и те участват в тази класация“, смята Карина.

 

Какво още каза състезателката за първите си баскетболни стъпки в родния Балкан, за колектива в националния отбор и за представянето на Берое, гледайте във видеото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Карина Константинова, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи