Разрешават до 250 души на спортни събития в областите без коронавирус


Разрешават до 250 души на спортни събития в областите без коронавирус
(сн. LAP.bg)
12-03-2020 11:01 | BGbasket.com

До 250 души ще могат да присъстват на спортни събития на открито и закрито в областите, в които няма установени случаи на коронавирус. Първоначално бе съобщено, че забраната за присъствие на фенове важи за цялата страна, но днес официално бяха обявени новите изисквания.

 

За да се допуснат привърженици в залите и стадионите обаче, между тях трябва да се осигури минимално разстояние един метър или те да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито задължително трябва да се дезинфекцират преди и след мероприятието.

 

При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, трябва да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България. 

 

Както вече стана ясно, в областите с потвърдени случаи на коронавирус, спортните събития се преустановяват. При невъзможност за отлагане или препланиране, по изключение, те ще се провеждат без публика. Забраната за провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца, също остава.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи