Берое обърна Ямбол за една четвърт


09-03-2020 19:43 | BGbasket.com

Една четвърт - последната - бе достатъчна за Берое, за да се наложи над Ямбол като гост 97:86.

 

Павел Маринов пропусна и този мач за Берое, като не успя да играе в родната си зала "Диана", която остана с празни трибуни заради превенцията срещу коронавируса в страната. Иван Лилов продължава да е извън групата в процеса си на възстановяване.


Двата отбора изиграха интересна и резултатна първа четвърт, в която никой не успя да вземе по-сериозна преднина. Все пак изглеждаше, сякаш Берое контролира нещата и гостите взеха периода с 26:21.

 

Втората част също започна по-силно за старозагорци и те се откъснаха с 8 напред. Те обаче така и не стигнаха до по-голям аванс, за да успокоят ситуацията и Ямбол се възползва по най-добрия начин. Серия от 10-2 върна домакините в мача и в средата на четвъртината резултатът бе изравнен.


Ямбол продължи да играе добре и на два пъти поведе с 3 точки до почивката, която дойде при 43:40. Баскетболистите на Тони Дечев стреляха над 50% от всички зони и имаха малко предимство в борбата през първото полувреме.


Три поредни тройки на Стивън Крун в първите минути след паузата вече дадоха двуцифрен аванс за Ямбол. Берое реагира със следващите пет точки, за да не позволи откъсване. Двата състава разменяха кошове с лекота, но имаха и доста пропуски и грешки. Тези на Ямбол обаче натежаха в средата на частта и Берое настигна домакините. Ричард Амарди, който играеше силно, натрупа четири лични нарушения 15 минути преди края на срещата, с което допълнително усложни задачата на своите.

 

Александър Янев и Седариан Райнс хвърлиха много сили под коша, за да държат Берое само на крачка зад съперника, но до изравняване така и не се стигаше.


Едва в последните секунди от частта, пет поредни точки за гостите най-после ги изведоха с точка напред - 66:65.
Финалният период стартира ударно под коша за Берое и с 13-4 за малко повече от три минути, старозагорци направиха пълен обрат и дори взеха добра преднина.

 

В средата на частта Ямбол нямаше и сили за повече, а разликата бързо скочи чак до 19 точки и на практика вече всичко бе решено.


23 точки за успеха реализира Александър Янев, Райнс добави 19, Остин Прайс 16 и Павлин Иванов - 11.


За Ямбол Крун вкара 23, Ричард Амарди добави 20, Евгени Иванов - 16 и Кръстан Кръстанов - 14.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - БЕРОЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи