Прогнозите на Антон Диков: Ямбол ще изненада Академик в Пловдив


Прогнозите на Антон Диков: Ямбол ще изненада Академик в Пловдив
(сн. НБЛ)
28-02-2020 21:05 | BGbasket.com

След месец пауза, отново ще гледаме НБЛ. А какво да очакваме от 19-я кръг, ни казва Антон Диков.

 

Академик Бултекс 99 - Ямбол


Двата отбора бяха активни на трансферния пазар и се подсилиха с нови попълнения. Академик дотук не показа на какво е способен и има много резерви в играта си. Ямбол направи сериозна селекция и вече може да е конкурентноспособен на останалите отбори в лигата. Това се видя и в контролите, които изиграха момчетата на Тони Дечев. С привличането на Ричард Амарди и възстановения Стивън Крун, смятам че ямболии ще влязат в зоната на плейофи, а това минава през успех в Пловдив. Смятам, че изненадата ще е именно в Спортен комплекс Сила и Ямбол ще си тръгне с победа.

 

Академик София - Черно море


В Правец Академик посреща Черно море и ще гони успех, важна стъпка да запази 5-то място в редовния сезон. Варненци бяха съкрушени от напускането на Божо Аврамов, още повече от това на Джими Гавин, и за капак - неосъщественият трансфер на Ники Стоянов.

 

Със сигурност са доста по-отслабени от последните си мачове и ще е изненада, ако спечелят в Правец. Все пак Черно море взе сръбския център Чобайшич, но не мисля, че ще е решаващ за класата на тима.

 

Академик нямаха нужда от нови попълнения, отборът е една добре смазана машина, която ще продължи възходящото си представянв в шампионата и ще победи Черно море.

 

Спартак Плевен - Рилски спортист


В тази среща на всички ни е ясно, че има изявен фаворит. Рилски спортист показа много стабилна игра на купата и бяха близо до класиране на финал. В паузата смятам, че са провели една много добра подготовка и влизат подготвени в последния дял от шампионата.

 

Спартак бе напуснат от Вутев, взе сърбин в последния момент, но не е ясно в какво състояние е той. Късата ротация ще е голям проблем за Спартак и смятам, че Рилски спортист ще си тръгне с победа.

 

Черноморец - Балкан


Този мач спокойно мога да го нарека протоколен. Бургазлии бяха напуснати от американския си гард Джейлън Фишър и на тази позиция останаха без сериозни алтернативи. Това няма как да окаже влияние.

 

Това е идеална възможност за Балкан да влезе в игрови ритъм и новите попълнения Аврамов и Вутев да успеят да се сработят с новите си съотборници. Лесна победа за Балкан.

 

Левски Лукойл - Берое


Безспорно дербито на кръга. В полуфинала за купата "сините" надиграха Берое, които може би още не се бяха сработили и новите попълнения не бяха влезли в игрови ритъм. Сега 20 дни по-късно нещата ще стоят по друг начин.

 

Берое разполага с половината национален отбор в редиците си и ще се опита да вземе реванш. За старозагорци според мен бе добре, че Павел Маринов не бе в състава на националите в този прозорец и получи екстра време да влезе във форма.

 

От своя страна Левски показа, че много добре комплектован на всеки пост, но сега има някои кадрови проблеми. Силата на тима е страхотна защита и ограничават съперниците си до минимален брой точки. Левски в зала Триадица се чувства и доста комфортно.

 

Макар и трудно, Левски ще спечели срещата и ще гони със зъби и нокти целта си - 1 място в редовия сезон и домакинско предимство в плейофите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи