Слагат микрокамери за съдиите по време на мач


Слагат микрокамери за съдиите по време на мач
(сн. BGbasket.com)
26-02-2020 19:00 | basketball.bg

Управителният съвет на БФ Баскетбол прие революционно решение, свързано със съдийството у нас, по време на заседанието си днес.

 

УС упълномощи Съдийската комисия да прави екпериментални записи с микрокамери, поставени върху съдийските екипи по време на избрани мачове от НБЛ, за да се анализира поведението и разговорите между съдиите, както и между съдиите и съответно състезателите и треньорите по време на мача. Дежурният представител на съответния мач трябва да уведомява старши треньорите на двата отбора преди срещата за наличието на камерите.

 

Управата възложи на Националния съдийски инструктор Орлин Николов да изготви проект за обучение за съдии и секретари на номинирани от всеки БК с отбор във възрастова група до 19 г. минимум двама състезатели за подрастващи от съответния БК на възраст между 16 и 19 г.

 

УС разгледа и прие и предложението държавните първенства при подрастващите за сезон 2020/2021 г. да започнат не по-късно от 30 септември 2020 г.

 

Решено бе и да се създаде комисия за лицензиране на залите, която да лицензира залите, в които се провеждат мачове от първенствата в А групите и шампионатите при подрастващите за сезон 2020/2021 г.

 

УС реши да остави за разглеждане на следващото си заседание предложение от Съдийската комисия за промяна на съдийските и секретарските такси, които да влязат в сила от 01.07.2020 г.

 

Днес бе определена и дата за Общото събрание на  Българска федерация по баскетбол.

 

Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел Българска федерация по баскетбол на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква редовно отчетно общо събрание на 30 март 2020 г. (Понеделник) от 09.00 ч. в гр. София, Хотел Рамада София Сити Център, зала Опал при следния дневен ред:

 

1.Отчет на Управителния съвет  за изминалия период от предишното отчетно общо събрание;

2. Отчет на Контролния съвет и постоянните комисии на БФ Баскетбол за изминалия период от предишното отчетно общо събрание;

3. Утвърждаване на Годишен финансов отчет за 2019 г.

4.  Други.

 

При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 10.00 ч., на същото място и при същия дневен ред.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи