Чавдар Костов: Много щеше да ме е яд, ако бяхме загубили


Чавдар Костов: Много щеше да ме е яд, ако бяхме загубили
(сн. FIBA.basketball)
24-02-2020 23:29 | Мария Маринова

Националът Чавдар Костов изигра силен мач при победата срещу Латвия в европейските квалификации. Той отбеляза 20 точки в срещата, а след двубоя сподели и впечатленията си от драматичния успех.

 

„Победихме с много желание. Стана уникален мач, доста време не е имало такъв в Ботевград. Радвам се, че го спечелихме, защото може би аз щях да съм виновен, понеже накрая изпуснах два фаула и щеше да ме е много яд, ако го бяхме загубили. Показахме характер и го взехме, за което съм благодарен на моите съотборници“, заяви Костов по повод двата изпуснати наказателни удара в края.

 

Характерът и желанието бяха ключови. Те имаха голямо предимство с високите си играчи, но отборната ни игра в защита и голямата ни борба дадоха резултат. Казахме си, че трябва да бъдем доста агресивни и че мачът не е свършил. Имаше достатъчно време, за да ги обърнем. Според мен никой в залата не си е мислел, че ще стигнем до продължение и ще извадим мача“, сподели още баскетболистът.

 

Атмосферата беше уникална. Феновете викаха точно, когато трябваше. Според мен латвийците влязоха малко в шок и взехме предимство. Ние играхме доста отборно и мисля, че с това заместихме липсата на Сашо Везенков, завърши Костов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2021, България, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи