Росен Барчовски: Заради публиката тук или трябва да победиш, или да умреш


Росен Барчовски: Заради публиката тук или трябва да победиш, или да умреш
(сн. LAP.bg)
24-02-2020 22:49 | Мария Мицова

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски бе изключително щастлив след драматичната победа на тима ни в Ботевград. „Лъвовете“ надвиха Латвия след две продължения за първия си успех в квалификациите за Евробаскет 2021. Ето какво заяви наставникът след срещата:

 

"Това е една най-сладките победи в кариерата ми, още ми е трудно да говоря или да анализирам толкова скоро след края на мача. Гордея се с момчетата си, гордея се много и с моя щаб, който свърши страхотна работа. И на първо място, огромно благодаря на публиката в Ботевград. Тук както се казва, или трябва да победиш, или да умреш, заради тях. Имахме и късмет в редовното време, но в продълженията контролирахме мача. Най-важното е, че победихме, защото напрежението бе върху нас.

 

Искаме да си изградим стратегия, за да запазим ядрото на отбора. Дий Бост е щастлив тук, разбира се идеално с момчетата, дано продължи да се връща тук отново и отново. Дай Боже да имаме и Сашо Везенков за следващите мачове, ще включим и млади момчета. Мини-лагерът през януари много ни помогна, и тези 3-4 дни повече, които имахме също се оказаха безценни.

 

Победата е страхотна сега, но сама по себе си нищо не значи. В този си вид съставите са много равностойни. Загуба днес обаче щеше да е много неприятна, затова успехът бе толкова важен."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи