Александър Янев: Ще победим Гърция като домакин, сега ни трябва само концентрация


Александър Янев: Ще победим Гърция като домакин, сега ни трябва само концентрация
(сн. FIBA.basketball)
24-02-2020 14:27 | BGbasket.com

С по-малко грешки и много концентрация - така България може да победи Латвия тази вечер, смята Александър Янев.

 

Баскетболистите излизат в 19.00 във втория ни мач от европейските квалификации, в Арена Ботевград.

 

Какво не достигна, за да тръгнем с победа в Гърция? "Малко късмет и малко това, че не си повярвахме, че можем да бием, не ни достигна. Те не са със звездите си и може би името им само ни попречи. Мачът беше до края равен, направихме грешки, може би подценихме някои ситуации и затова не успяхме да се наложим. Но всички видяха, че те не са нищо особено и съм убеден, че в България ще ги победим," заяви Янев за BGbasket.com.

 

"Шансовете са големи, тъй като играем добре като домакини и тук всеки отбор ще има проблеми. Латвия е отбор с име, сериозен отбор, видяхме, че играят твърдо, готвим се за такава игра," отбеляза той за днешния сблъсък. "Без елементарни грешки, без подценяване на ситуации, да сме мотивирани и концентрирани - мисля, че така ще победим."

 

"В предишни квалификации сме имали проблем, че не можем да спечелим в края наши мачове, такива с минимална разлика, не успяваме да ги вземем и падаме с по 2-3 точки. Надявам се да изчистим това в тези квалификации и стигне ли се до равен мач, ние да сме победители," си пожела крилото.

 

"Хората в Ботевград винаги са ни помагали, надявам се и сега да е така. Тук се надяваме на пълна зала и да ги зарадваме."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Евробаскет 2021
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи