Чавдар Костов: След първия мач, който направихме, сме оптимисти


Чавдар Костов: След първия мач, който направихме, сме оптимисти
(сн. FIBA.basketball)
24-02-2020 12:14 | Мария Мицова

Един от най-опитните играчи на националния ни отбор Чавдар Костов сподели очакванията си от предстоящия мач с Латвия и коментира първия квалификационен двубой, който България загуби от Гърция в петък.

 

Срещата с Латвия е тази вечер от 19.00 часа в Арена Ботевград и на живо в каналите на БНТ. 

"Мисля, че играхме доста добре. Мачът бе доста физически, съдиите позволиха доста груба игра, на което ние отговорихме добре. Три минути преди края на мача бе 2 точки за гърците и с наша атака. Просто не си използвахме шансовете добре, надявам се в следващия мач да ги използваме и да покажем по-добра игра," обясни Костов пред BGbasket.com.

 

"Като за първи мач беше доста добре, оптимисти сме. Надявам се в следващите да покажем същата игра и просто да играем по-умно в нападение. Направихме доста глупости в края на мача, 11-1 ни направиха в последните минути. Те ни отговориха със спокойствие и като че ли повече опит. Дано изчистим тези грешки и да сме по-добри в нападение," допълни гардът.

 

"Гледахме мача на Латвия с Босна, корав, физически мач. Очаквам да е същото и тук. Надявам се да сме готови за това," каза още Костов.

 

"Надявам се залата да е пълна. Ботевград е баскетболен град и се надявам да ни подкрепят в този момент," призова той феновете за подкрепа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Евробаскет 2021
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи