Барчовски: Готови сме да играем без Везенков


Барчовски: Готови сме да играем без Везенков
(сн. БФБ)
19-02-2020 17:05 | Мария Мицова

Старши треньорът на България Росен Барчовски видя своите момчета в действие в тренировъчна игра във вторник, като сподели, че е доволен от агресията и бързината, които показват.


Основният въпрос във всяка квалификация в настоящия формат ще е участието на играчите от Евролигата - в нашия случай засега само Александър Везенков.

 

Но готова ли е България да играе без Везенков, поне срещу Гърция? "Абсолютно," заяви националният треньор.


Почти сигурно такава ще е ситуацията в Патра на 21-и февруари за българския тим, така че той е готов да се изправи срещу Гърция без Везенков.


Относно пропуснатите две тренировки от Дий Бост заради температура, Барчовски сподели още: "Само да е здрав, аз нямам съмнения в него. Приет е много добре в отбора. Другите проблеми са под контрол. Съжалявам, че Венци Петков отпадна, защото той вече втора година е един от най-добрите български играчи. Но нямаше какво да направим."


"Тази вечер ще се реши кой ще пътува утре. Никой няма да отпадне от състава. Не виждам някой за отпадане. Тук няма такива. Трябва да пътуваме 12, но в Гърция може да играят едни, а срещу Латвия други," коментира още по състава наставникът.


"Очакваме твърда игра в Гърция. Без тройки трудно ще бием някого, затова трябва да влизат. Знаем информация за състезателите, добра е, но това е което можем да подготвим, няма къде да ги видим като отбор," допълни Барчовски.


Накрая той похвали и момчетата от Академик София, които помогнаха за двустранната игра на националите, след отказа на Балкан да играе контрола: "Академик София се оказа най-полезният съперник в този момент, с цялото си желание, енергия, атлетизъм."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи