Гърция гони класиране още в първите 2-3 мача, Скуртопулос определи Босна като по-опасна от България


Гърция гони класиране още в първите 2-3 мача, Скуртопулос определи Босна като по-опасна от България
19-02-2020 13:10 | BGbasket.com

Гърция вече е в пълен състав в Патра, където се готви да приеме България на 21 февруари в първа европейска квалификация от новия цикъл.

 

Във вторник към лагера на гърците се присъединиха шестимата играчи от АЕК и Прометеас, които в неделя играха финал за Купата на страната.

 

Линос Хрисикопулос, Харис Янопулос, Димитрис Аграванис, Вангелис Мандзарис, Леонидас Каселакис и Димитрис Кацивелис допълниха групата на южните ни съседи.

 

Танасис Скуртопулос призна, че играчите от Евролигата ще липсват, но има друг план за действие. "Този формат на квалификациите ще позволи с добри резултати в първите два-три мача да си осигурим класиране и да можем да вкарваме млади играчи. Ще има процес на подмладяване в този цикъл. Искаме да работим с група от 30-35 играчи, да създадем нещо като втори отбор, който да захранва първия," обясни специалистът.

 

Той определи Босна като по-опасния съперник в предстоящия първи прозорец: "И двата отбора - България и Босна - са силни, особено мачът в Босна ще е тежък. Те имат добра основа, макар да им липсват някои играчи, са по-малко, отколкото при нас."

 

Гърците се надяват Патра да даде предимство срещу България: "Затова сме избрали това място. Тук хората горят за баскетбола и националния отбор. Дано да успеем да играем скоро и в други градове."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи