Росен Барчовски: Много възможно е Везенков да не играе в квалификациите


Росен Барчовски: Много възможно е Везенков да не играе в квалификациите
(сн. БФБ)
15-02-2020 14:05 | botevgrad.com

Неяснотата около това дали Александър Везенков ще бъде пуснат от клубния си тим Олимпиакос в мъжкия национален отбор за предстоящите мачове от квалификациите продължава. Това разкри старши треньорът на тима ни Росен Барчовски по време на една от тренировките на тима ни в Ботевград.

 

„Още не знаем какъв е случаят с Александър Везенков. Много е възможно е не играе“, заяви националният селекционер. Дори и това да стане обаче, наставникът се надява останалите играчи да компенсират липсата му.

 

Барчовски коментира и отсъствието на някои играчи от състава за предстоящите квалификации.  "Не мога за всеки мач да променям състава. Селекцията е на базата на цялата година. Наблюдавах и състоянието на играчите. Например един Павел Маринов трябваше да влезе в състава, но не е готов физически. Не искам да влизам в обяснителен режим, защото по този начин мога да кажа още 5-6 човека, които направиха много добри мачове. Давам пример с един Тихомир Желев. Той игра чудесно на Купата, но не могат да бъдат всички, заяви той.

 

„Тези неща, които бяха добри, ще опитаме да ги запазим, като духа, борбеността, играта в защита, бързината. Ще опитам, стига да можем, да сме малко по-ефективни във важните моменти, защото загубихме много мачове буквално с 1-2 точки. Това зависи и от играчите“, сподели Барчовски.

 

Той обясни и защо отборът отново ще играе в „Арена Ботевград“. „Моето желание беше да играем тук. Няма какво да повтаряме каква е ботевградската публика. Много е важна“, завърши Барчовски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи