Антон Диков: Неясен първи полуфинал, Балкан има предимство във втория


Антон Диков: Неясен първи полуфинал, Балкан има предимство във втория
(сн. LAP.bg)
08-02-2020 13:20 | BGbasket.com

След точните прогнози за първия етап от Финалната осмица в Купата на България, Антон Диков прогнозира и кои отбори очаква да бъдат на финал.

 

Левски Лукойл - Берое


Полуфинал, който според мен ще е с неясен край до последните секунди.

 

Левски показа огромна класа срещу Академик Бултекс 99, макар и съперникът да го улесни максимално. Получаваше им се всичко в играта.

 

Сега има много сериозно препятствие - отборът с най-добри български играчи. Класата на Берое също е безспорна, като кадри, но си личи, че им е нужно време. Българите бутат тима към успехи, което е много позитивно, но старозагорци тепърва ще стават страшен отбор.

 

В зала Универсиада според мен обаче Левски ще спечели, домакинският фактор, силната игра в защита и определено по-добрата моментна форма ще наклони везните. Левски ще е на финал.

 

Балкан - Рилски спортист

 

Балкан се разходи на четвъртфинала срещу Черно море Тича. Това, че нямаше никаква съпротива от варненци може както да помогне, така и да изиграе лоша шега. Ботевградчани изглеждат много стабилно, подредено и трудно някой може да ги събори в този им вид.

 

Рилски изигра по-труден мач срещу Академик, нервен, като и според мен тримата съдии имаха роля за развоя и изхода на четвъртфинала. Пет технически нарушения и излишни изпълнения, като Рилски можеше да победи и без тези пресилени отсъждания. Самоковци бяха под пара с тези 64% от тройката, но един по-опитен и класен съперник ще знае как да спре това. При Рилски често началото на мача обуславя по-нататъшния му ход, и ако не им тръгне, изпитват много трудности. Балкан с по-силно начало, ще надделее.

 

Смятам, че в неделя ще гледаме финал Левски - Балкан.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа на България 2020
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи