Росен Барчовски в Студио СПРИНТ: Йордан Минчев трябва да има амбиции за НБА


04-02-2020 17:05 | BGbasket.com

Йордан Минчев трябва да погледне към НБА, а ако не стане дотам, да стигне до Евролигата. Не бива амбициите му да бъдат само тук в България.“ Това заяви в новия епизод на Студио СПРИНТ селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Росен Барчовски.

 

Той бе специален гост в интернет предаването, където коментира изминалия мини-лагер на тима ни и предстоящите европейски квалификации в края на февруари.

 

„За мен беше малка победа, че всички откликнаха и се явиха, и то с много голямо старание, желание и настроение. Мисля, че свършихме работа за това кратко време, но ще си покаже в мачовете“, заяви Барчовски.

 

Наставникът отбеляза прогреса при част от играчите, взели участие в лагера: „Не бива да се споменават имена, но не мога да пропусна Крис Минков. Той е млад играч, но е сериозна фигура в Балкан. Вече се явява  не като допълващ, а като водещ играч. Много добри изяви напоследък и на Цветомир Чернокожев. Ето две имена, които е много вероятно да бъдат в състава февруари. Дано да бъдат здрави.“

 

 

Разширеният състав на тима ни ще включва 14-15 баскетболисти, които ще се съберат на лагер в Ботевград на 13 февруари. Очаква се Дий Бост да се присъедини към отбора пет дни по-късно, но под въпрос все още е включването на Александър Везенков, тъй като предстоят преговори с Олимпиакос.

 

„С Георги Глушков отложихме пътуването за Атина за след турнира за Купата. Към този момент нито съм песимист, нито оптимист. Надявам се да стане, но много трудно. В главата са ми два варианта – и с него, и без него“, заяви националният селекционер.

 

Росен Барчовски призна, че е имал намерение да извика състезаващите се в Испания Емил Стоилов и Константин Костадинов. „Много се колебаех, но времето е много кратко. Те са на училище, работят по клубовете си, а квалификациите са много важни. Със сигурност обаче още през есента ще бъдат. Те са бъдещето“, сподели той.

 

Попадат ли играчи като Павел Маринов, Станимир Маринов, Павлин Иванов и Георги Боянов в сметките на Росен Барчовски за предстоящите мачове през февруари, защо е решил двубоите отново да са в Ботевград и какви са прогнозите му за предстоящия турнир за Купата при мъжете, гледайте във видеото.

 

Абонирайте се за YouTube канала на BGsprint, където ще намерите и останалите епизоди на предаването.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Студио СПРИНТ, Росен Барчовски, Йордан Минчев, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи