Михайло Секулович ще претърпи операция след Купата


Михайло Секулович ще претърпи операция след Купата
(сн. balkan-basket.com)
01-02-2020 22:12 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Михайло Секулович ще претърпи операция на рамото след турнира за Купата на България, призна самият той след днешния мач срещу Спартак Плевен. За нея се говори отдавна, като единствено не бе решено кога ще бъде извършена тя.

 

„Сега се чувствам много добре, но решихме да се подложа на операция на рамото след Купата. Ще бъде рутинна интервенция, не е нищо сериозно. Нямам сериозни проблеми с рамото в момента по време на игра. Трябваше да го направим по-рано, но решихме да е след Купата, когато ще има пауза заради националните отбори, за да имам повече време да се възстановя и да се върна навреме в игра“, заяви Секулович.

 

Той обаче не се нае да прогнозира конкретен срок за завръщането си. „Не се знае колко време ще отнеме точно, ще видим какво ще кажат лекарите след интервенцията каква точно е ситуацията с кистата и нерва. Вероятно между месец и половина, два. Не мога да кажа със сигурност. Надявам се най-късно до два месеца да се върна“, сподели черногорецът.

 

Секулович коментира и победата срещу Спартак Плевен днес: „Както и на миналия мач с Ямбол, в който имахме трудности, важно е, че накрая спечелихме. Днес също беше нервен мача, но най-важно е, че спечелихме. Трябва ние като отбор да разберем къде сме сгрешили и защо сме позволили да стане труден мачът през първите три части. Най-важна е победата.“

 

Баскетболистът сподели и очакванията си за предстоящия турнир за Купата на България: „Надявам се да имаме предимство от това, че сме първи в момента в класирането, да играем в четвъртък и да имаме ден повече за почивка на Купата. Не знам дали е така, но се надявам. Купата е специфичен турнир. Всеки може да победи всеки. Не се знае нищо. Засега ние показахме, че имаме манталитет на победители и дори когато не играем много добре, пак се връщаме и успяваме да спечелим. Имаме своите амбиции и знаем за какво отиваме в София. Ще видим какво ще се случи. Това, което се помни, е класирането. Ако някой го погледне, вижда, че ние имаме 17 победи и 1 загуба.“

 

„Със сигурност мога сега да кажа, че в отбора умеем и знаем как да спечелим мач, както и да играем - добре или зле, накрая печелим. Надявам се да продължаваме с този манталитет. Щастлив съм, че сме на такава позиция в момента. Имахме мачове, в които не играхме добре и трябваше да поправим много неща и да работим по-добре, но най-важното е, че ги спечелихме и трудните мачове“, завърши Секулович.

 

Йовица Арсич: Не очаквам лесен мач на Купата, дори на четвъртфинал

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Михайло Секулович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи