Александър Дяковски: Ще използваме паузата да си освежим главите


Александър Дяковски: Ще използваме паузата да си освежим главите
(сн. balkan-basket.com)
01-02-2020 21:22 | Мария Маринова

Старши треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски се надява в паузата за Купата на България и националните отбори тимът му да успее да се съвземе от неубедителния старт на сезона до момента. Спартак остана девети във временното класиране след загубата от Балкан в Ботевград, а наставникът обясни причините за поражението и слабата последна четвърт.

 

„През целия мач имахме проблеми с трудното ни влизане в нападенията, но най-сериозно се видяха през последната част. Знаехме, че те играят много агресивно и ако сме бавни и влизаме на 15-ата секунда, ще имаме много проблеми. И през първото полувреме имахме адски много грешки най-вече от това. Ако някакви фундаменти и детайли при тази агресия не се правят както трябва, малко да закъснеем и веднага всичко се обърква. Оттам вече трябва да разчитаме на някакви индивидуални действия, което на нас не ни е силата. Когато играем отборен баскетбол с раздаване на топката, тогава ни се получават нещата“, заяви Дяковски.

 

„Отделно получихме близо 30 точки в последната част, което няма какво да коментираме. На постепенно нападение в някои ситуации бяхме меки, особено като бяхме с два отборни фаула. Много точки получихме от нашите грешки на бърза атака, там спиране няма. Основната ни задача беше да пазим максимално топката и да направим възможно най-малко грешки“, добави той.


Дяковски обясни и защо напрежението взе връх през третата четвърт на срещата: „Стана една ситуация, при която имаше сблъсък без топка между Мартин Маринов и Кени Хол. Не беше точно заради това. После мислехме, че Секулович е сменил Кени Хол и дори той тръгна да стреля фауловете. После се намесиха, че Дейшон Найт трябва да стреля. Оттам започнахме да се разправяме, но в крайна сметка се оказа неразбирателство, нищо сериозно.“

 

Относно амбициите на Спартак до края на сезона наставникът заяви: „Сега ни чака доста време, почти целия февруари ще сме без мачове. Ще го използваме да си освежим главите след всички тези тежки резултати и да свършим доста работа, като в третия кръг, където съм оптимист, че ще се получи, да намалим тези грешки, които ни пречат да постигнем резултатите, които искаме.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Александър Дяковски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи