Спортните звезди в цял свят потънаха в скръб заради Коби


Спортните звезди в цял свят потънаха в скръб заради Коби
(Снимка: Gulliver/GettyImages)
27-01-2020 10:51 | BGbasket.com

Новината за трагичната смърт на Коби Брайънт разтърси целия спортен свят. Редица от най-големите звезди, не само в баскетбола, използваха социалните мрежи, за да споделят мъката си и да си кажат последно сбогом с легендата на НБА.

 

„Ужасна новина днес. Трагична смърт на един от най-великите спортисти в света. Коби Брайънт, неговата дъщеря Джиана и останалите пътници. Моите съболезнования на неговата съпруга и семейството му. Аз съм в шок“, сподели световният №1 в тениса Рафаел Надал.

 

Първите реакции след загубата на Коби

 

Новак Джокович също бе потресен от случилото се. „Бог да благослови теб и твоята Джиана. Благодаря ти, че беше до мен и вдъхновяваш целия свят. Благодаря ти, че показа на всички нас спортистите как да се състезаваме и уважаваме спорта. Благодаря ти за голямото наследство, което оставите след себе си за нас. Никога няма да забравя усмивката ти, разпространяваща положителна енергия навсякъде, където и да отидеш. Ти и дъщеря ти ще живеете вечно в сърцата ни. Почивай в мир, приятел. Обичам те!“, написа Джокович.

 

Колегата им Ник Кириос, който е голям почитател на баскетбола, пък излезе с потник на Коби и със сълзи на очите по време на двубоя си с Радаел Надал на Откритото първенство на Австралия.

 

 

„Все още не мога да повярвам”, бе една от първите реакции на легендарния спринтьор Юсеин Болт.

 

Думите на Майкъл Джордан за загубата на Коби

 

Двамата най-добри футболисти в света Лионел Меси и Кристиано Роналдо също реагираха на трагедията.

 

„Нямам думи. Моите мисли са насочени към семейството и приятелите на Коби. За мен беше удоволствие да го срещна и да си изкараме добре заедно. Напусна ни истински гений", написа Меси.

 

“Коби беше истинска легенда и източник на вдъхновение за мнозина. Изказвам моите съболезнования към неговото семейство и приятели, както и към всички, загинали в тази катастрофа”, бе коментарът на Роналдо.

 

Съболезнованията си към близките на Коби изказаха и голяма част от спортните отбори в цял свят.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Коби Брайънт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи