Чавдар Костов: Имаме реални шансове да се класираме на европейското


Чавдар Костов: Имаме реални шансове да се класираме на европейското
(сн: BGbasket.com)
26-01-2020 19:29 | Мария Маринова

Капитанът на мъжкия национален отбор Чавдар Костов вярва, че тимът ни може да се класира на Евробаскет 2021. „Лъвовете“ са в една група с Гърция, Латвия и Босна и Херцеговина, като първите три тима в нея ще играят на шампионата на Стария континент.

 

„Ние мечтаем за класиране и имаме реални шансове да го направим. Надявам се да си свършим работата добре и да имаме малко късмет“, заяви Костов.

 

За мен групата е преодолима, за треньора също. Според мен той вече вярва, че сме се класирали. Надявам се да имаме късмет, да тренираме както трябва и да го направим“, каза още той.

 

Отборът ни вече се събра на мини-лагер в София, като Костов е оптимист след първите тренировки. „В последните няколко години настроението в националния отбор винаги е много добро. Нещата се получават много хубаво, треньорът си въвежда новите принципи. Засега всичко е както трябва“, сподели баскетболистът.

 

Според него, макар и само от няколко дни, лагерът ще бъде полезен: „Спестяваме малко време. Сега въвежда принципи, които най-вероятно ще бъдат и за квалификацията. Няма да губим толкова много време, когато се съберем февруари месец.“

 

 

В разширения състав на тима ни има и някои по-млади състезатели. „Засега всички момчета се включват доста добре. Има много желание и старание, това е  най-важното в един тренировъчен процес“, смята Костов.


Той сподели мнението си и за новия селекционер на тима ни Росен Барчовски. „Като треньор го познавам и преди това. Много хубави впечатления имам от него. Надявам се да успее да постигне това, което желае той и цяла България – да се класираме на европейското първенство“, заяви националът.

 

„Най-големите му изисквания са да влагаме старание и много енергия. Всичко останало са само принципи и баскетбол“, добави той.

 

Строг треньор ли е Росен Барчовски? „Не, доста спокоен е, което е малко по-различно от Любомир Минчев. Според мен това спокойствие ще го вкара и на терена“, смята баскетболистът на Левски Лукойл.

 

Той се надява за европейските квалификации към състава на тима ни да се присъединят също Александър Везенков и Дий Бост. „Двамата са доста важни за тима ни. Големи фактори са, а и в отборите си играят доста добре напоследък. Надявам се да ги пуснат да дойдат при нас и да помогнат с каквото могат“, завърши Костов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2021, България, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи