Таня Гатева: Добре почнахме, но това е само началото


Таня Гатева: Добре почнахме, но това е само началото
(Снимка: Иван Иванов, Берое)
26-01-2020 10:15 | Мария Мицова

Старши треньорът на Берое Стара Загора Таня Гатева изхаби малко повече нерви въпреки солидната победа над Славия в третия кръг от Първа четворка на женското първенство.

 

"Определено като баскетболна игра не бях доволна, явно зарядът и пътуването се отразиха, но се ядосах, защото не бива да омаловажаваме никого. Проблем е, че мачът е ясен. Не трябва да чакат на мен да се развикам, трябва да идва от тях, това е професионализмът," сподели Гатева след двубоя в събота в София.

 

Добър мач направи Жаклин Златанова и наставникът призна, че се радва на този факт: "Силно се надявам да бъде добре. С нея обликът на отбора е съвсем друг."

 

Берое взе победа и над Монтана 2003 в първенството и е едноличен лидер: "Лошото е, че това не е краят, а само началото. Добре почнахме, но това е само началото. Важно е как ще завършим. Амбицирани сме, момичетата искат да дадат всичко от себе си срещу Монтана. Ще се опитаме да спечелим или Купата, или първенството."

 

Още няколко кръга остават в Адриатическата лига, където Берое защитава титлата си, но в момента се бори за място в четворката.


"Имаме още няколко мача, трябват ни победи. Ще направим всичко възможно да се класираме за първа четворка. Но ще е доста трудно. Не съм убедена, че тази година Адриатическата лига е по-силна, но там мач с мач не си приличат. Трябва всеки мач да си нащрек," допълни Таня Гатева преди гостуването само след три дни на Орлови в Баня Лука.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи