Два отбора с шанс за последната квота за участие на Купата при мъжете


Два отбора с шанс за последната квота за участие на Купата при мъжете
(сн. LAP.bg)
24-01-2020 15:11 | BGbasket.com

Два отбора останаха в борбата за последното осмо място във временното класиране в Националната баскетболна лига, даващо право на участие в турнира за Купата на България при мъжете. На тази позиция след второто завъртане могат да завършат Черноморец и Спартак Плевен, като шансовете на бургазлии са далеч по-големи.

 

Към момента тимът на Йордан Колев заема осмото място с баланс 4-13, докато този на Александър Дяковски е девети с 3-14. На теория Спартак може да измести своя съперник, тъй като при равенство между двата отбора, има предимство в директните мачове.

 

За да се придвижи напред, плевенският тим се нуждае от задължителна победа в последния кръг и загуба за Черноморец. Задачата на Спартак обаче няма да е никак лесна, тъй като след седмица отборът гостува на шампиона Балкан в Ботевград. За състава от Бургас пък предстои визита на Академик София.

 

Право на участие в турнира за Купата вече си гарантираха Балкан, Левски Лукойл, Берое, Рилски спортист, Академик Бултекс 99, Черно море Тича и Академик София. Надпреварата ще премине без участието на Ямбол, който е последен във временното класиране с две победи от 17 мача.

 

По регламент заявки за участие в турнира се подават до 2 февруари. В случай, че в посочения срок има такива само от седем тима, се дава възможност на деветия също да се включи. Ако заявките останат седем, на четвъртфиналите първият във временното класиране почива.

 

Турнирът за Купата на България при мъжете ще се проведе от 6 до 9 февруари в столичната зала „Универсиада“. Жребият ще се тегли на 3 февруари, като на четвъртфиналите ще бъде дирижиран.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Черноморец, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи