Федерацията с коментар за данъците на клубовете


Федерацията с коментар за данъците на клубовете
(сн. LAP.bg)
20-01-2020 15:24 | Мария Маринова

От Българската федерация по баскетбол коментираха казуса с данъците, които плащат клубовете в Националната баскетболна лига. Поводът бе обвинението на Левски Лукойл към Балкан, че шампионите укриват данъци.

 

Президентът на БФБ Георги Глушков припомни, че федерацията вече е направила стъпки по отношение на финансовия феърплей, като тепърва ще продължи да се работи в тази насока.

 

„Това е етап от нашето развитие. Ако един ден стигнем нивото на Италия или Испания, ще бъдем много щастливи. Проблемът ще го обсъдим с колегите – президенти в лигата. Смятам, че нещата засега са добри. Направихме първата стъпка, ще има и втора, и трета. Това е процес, който ще продължи и следващата година. Така е нормално. Ние сме много назад от лигите, с които искаме да се сравняваме, а ни се иска много да бъдем като тях и да имаме същите условия“, заяви Глушков.


Отношение по темата взе и генералният мениджър на федерацията Елеонора Рангелова.

 

„Ние може да сме назад от лигите, които гоним, но сме много напред за България. Според мен сме направили нещо, което не знам кой друг спорт го има. Преди картотекирането на отборите са събрани декларации на всеки състезател и на всеки клуб. Клубът декларира колко плаща на играча, а той от своя страна – колко по договор трябва да получава. Има такава декларация и на английски. Човекът, който ги картотекира, сравнява. Ако има несъответствие, иска коректната информация, която да съвпада. По този начин са картотекирани състезателите тази година“, обясни тя.

 

„Ако и двете страни декларират грешни неща, малко е трудно ние да можем да установим това нещо. Ако един играч сам приеме, че иска да декларира, че взима много по-малко пари от реалните, това значи, че той се отказва от всякаква защита от наша страна, ако не получи тези пари. Според мен това е доста силен ход, който сме направили тази година и не е правен досега“, допълни Рангелова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, БФБ, Георги Глушков, Елеонора Рангелова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи