Галин Стоянов: Божидар Аврамов трябва да е в отбор с амбиции, а ние – да се превърнем в такъв


19-01-2020 14:00 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов бе доволен от победата срещу Академик Бултекс 99, но е категоричен, че отборът му може повече. Той коментира присъединяването на Божидар Аврамов.

 

 

 

 

„Изключително емоционално за нас е завръщането на Божидар Аврамов. Надявам се да сме си полезни не само в следващите няколко мача, а да успеем да завършим това, което имаме като идея. Той трябва да играе в отбор с амбиции, а ние трябва да се превърнем в такъв. Божидар Аврамов ще е най-добрият Божидар Аврамов, когато играе във Варна. Всички го обичат. Коментарът е излишен дали мястото му е тук, въпросът е ние да може да го подсигурим“, заяви Стоянов.

 

Победата бе седма за Черно море Тича, който се изравни по точки с Академик Бултекс 99, но има предимство в директните мачове.

 

„Преди време казахме, че ще опитаме да бъдем пети или шести. Звучеше доста оптимистично. Истината е, че ние опитваме да правим чудеса, за да може минимално да се допускат грешки, когато този отбор беше селектиран. В другите отбори оборотните играчи в лицето на чужденците са много. Ние отделихме много време да намерим играчи, които имат и отборна мисъл, и поведение. Надявам се всички да осъзнават, че това е на първо място“, сподели наставникът.

 

„Бяхме убедени, че когато започнем да получаваме помощ от допълнителни спонсори, надявам се и Общината да завърши скоро своето обещание към нас, отборът в един момент ще бъде подсилен. В момента още не е напълно подсилен, но изглежда доста добре. Нашите проблеми са срещу най-силните отбори в първенството, където няма слаби места в селекцията. Разликата ни с тях обаче не е чак толкова огромна, така че ако всичко е наред, може да помечтаем“, каза още той.


Цялото интервю с Галин Стоянов гледайте във видеото.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Галин Стоянов
Коментари
Други новини