Любомир Минчев: Слабото ни първо полувреме се оказа решаващо


Любомир Минчев: Слабото ни първо полувреме се оказа решаващо
(сн. НБЛ)
18-01-2020 22:51 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев бе разочарован от загубата срещу Рилски спортист. Според него представянето на тима му до почивката е било ключово за крайния й изход.

 

„Слабото ни първо полувреме за мен се оказа решаващо за загубата. В него им дадохме да ни вкарат 49 точки, което е прекалено много. Независимо, че отборът на Рилски до момента и като статистика е най-добрият отбор в нападение. Ние доста подобрихме играта си в защита през второто полувреме, но в третата четвърт организацията ни в атака не беше добра. Това според мен е доста лош показател и се оказа решаващо за загубата - грешките в атака и слабата защита през първите 20 минути“, заяви Минчев.

 

На същото мнение бе и баскетболистът на тима Иван Лилов. „Според мен решаващо за загубата се оказа първото полувреме, в което ни вкараха 50 точки, което е неземно много. Особено Рилски, отборът с най-добро нападение, ние им позволихме да ни вкарат 50 точки. Във второто полувреме заиграхме по-добра защита, по-отборно и се върнахме в мача. Накрая малшанс не ни достигна. Имахме шут за победа, но изпуснахме. Хубавото от цялата работа е, че не загубихме с повече от 4 точки, защото в Стара Загора ги бихме с толкова и се надяваме преди последното завъртане да останем преди тях, за да имаме домакинско предимство, защото в тази зала са много добри“, заяви той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи