Тити Папазов: Приземяването идва в точния момент


Тити Папазов: Приземяването идва в точния момент
(сн. balkan-basket.com)
18-01-2020 22:24 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов смята, че победата на Балкан в дербито между двата тима ще подейства като приземяване на неговия отбор преди важните мачове в турнира за Купата на България.

 

„Заслужена победа за домакините. Тяхното полувреме беше по-добро от нашето. Всичко различно от 12-15 точки през първото полувреме за нашия отбор при тази доминация, която имахме, беше грешка и резултатите са налице. Имаше пълно надиграване през първото полувреме. Вероятно го отдавам на скованост, защото през второто отборът на Балкан изглеждаше по съвсем различен начин, най-вече при агресията си в защита. До голяма степен и ние помогнахме с грешни решения. Тези детайли, които ни не можахме да изиграем добре, дадоха възможност на Балкан да се върне в мача и естествено фантастичната публика, която подкрепя и се събужда в точния момент, както и ред други неща“, заяви Папазов.

 

„Ние имаме основна заслуга за победата, но в никакъв случай това не трябва да обезценява начина, по който стана. Това е отборът, който за първи път в два мача ни лимитира в рамките на 70 и няколко точки. Трябва да се отдаде заслуженото на отбора на Балкан, а не само да търсим причината в нас. Ние имаме дейно участие в тази загуба, но трябва да ги поздравим за работата. Отношението и играта в защита на Крис не са изненадващи, но на гребена на емоцията и подкрепяни от тази публика, с наша дейна помощ от грешни решения. Те играят switch защита, а Венци и Чавдар стрелят от 10-11 метра, вместо да пазят високите играчи. После треньорът е виновен“, добави наставникът.

 

„Трябва периодично да се приземяваме, това е полезно за всеки един човек. То идва в най-точния момент. Мен не ме притеснява загубата. Видяхте, че категорично доминирахме през първото полувреме. Имам само една претенция, която ще гледам, защото тя е ключова. При 10 точки кош и фаул отменят коша, ако е прав съдията, нека. Но ако не е, ситуацията е ключова – стават 12 точки, изпълняваме фаул и най-добрият играч на отбора е с три нарушения. Това е единственото, към което мога да имам претенции. Много тежък мач, колко пъти помагаше мониторът. Понеже рядко сме подлагани в ситуация, в която трябва да се борим с такава трудност и при такава подкрепа на публиката, при добра игра на съперника, днес не можахме да се справим“, каза още той.

 

Папазов разкри и дали Левски Лукойл е имал интерес към Божидар Аврамов, който премина в Черно море Тича:

„Евентуално трябва да ни разрешат да играем с шест човека. Не мога да го сложа върху Венци, Чавдар, Христо и Данчо, които са започнали сезона. Божидар Аврамов има безценни качества, но не ни разрешават. Евентуално догодина, ако разрешат с шестима човека, тогава ще вземем и него. Ние вчера имахме нещастието на последната тренировка да ни се контузи играч, който ни липсва в ротацията – Смит. Принуждаваме се да играем перверзии с Данчо на позиция пет, което на неговите години още не му се отдава толкова. Отсреща нямаме някаква муха, а сериозен треньор, който прочита нещата и видяхте какво стана. Контузиите са част от играта. В първия мач играхме без Христо и Чавдар, а в хода му и без Брандън. Днес бяхме почти в пълен състав с изключение на Джайлс, но Тасич се включи много добре. Според мен последните му три фаула се оказаха решаващи. Джакпотът е в Ботевград благодарение на Крис. Ние се изс**хме на метеното, както казват хората. Грешките на младостта трябва да ги ограничаваме във времето.“

 

Той коментира и ситуацията в Левски Лукойл: „Създали са ни най-добрите условия за подготовка. Всичко е наред, независимо от глупостите, които се тиражират. Отборът на Левски със спонсора, който има, е абсолютно навреме в плащанията. Всичко е наред. Неслучайно смятам, че съм най-добрият треньор в България, за да мога и сам да се справя, но не съм оставен сам. И ръководителите, и спонсорите са ни създали добри условия. Само трябва да работим и да побеждаваме. Разликата в бюджетите между двата отбора е 6%, понеже вечно се спекулира. Разликата става голяма, защото ние си плащаме данъците.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи