Крис Минков посвети победата на специален човек


Крис Минков посвети победата на специален човек
(сн. balkan-basket.com)
18-01-2020 22:21 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Крис Минков бе много емоционален след победата срещу Левски Лукойл. Той посвети успеха на специален за него човек, който вече не е на този свят.

 

„Първо искам да поздравя отбора на Левски, който се бори прекрасно. Особено за мен този мач беше доста емоционален, защото преди 10 години на тази дата - 18 януари загубих дядо си и съм сигурен, че днес той ни помогна за цялото вдъхновение през второто полувреме. Сигурен съм, че всички момчета излязохме на 200%, не на 100, защото знаем и Левски какъв дразнител е за нас“, заяви Минков.

 

Той сподели и с какво неговият тим е обърнал развоя на срещата: „Няма точен момент за обрата. На полувреме се събрахме в съблекалнята и разбрахме кои са нещата, които трябва да подобрим. Основното нещо според мен беше енергията, с която играем, защото енергията, с която играехме първото полувреме, не ни отиваше.

 

Според него този двубой не е предопределящ за крайното класиране в редовния сезон. „Има още много мачове и отбори като Берое и Рилски спортист, с Левски също ще срещнем отново, не подценявам и другите отбори, но мисля, че абсолютно нищо не е решено. Вече официално можем да кажем, че сме на първо място в класирането, тъй като на едно място пише, че сме първи, на друго втори. Ще се опитаме да задържим това и да излезем в плейофите във всеки мач с домакинско предимство. Със сигурност е важно е на коя позиция сме в плейофите. Залата тук при нас е огромен плюс. Това е най-силният ни играч, неведнъж съм го казвал. Публиката просто ни вдъхновява и играем всеки път на 300%“, заяви Минков.

 

„Не мога да кажа дали нещата извън спорта са повлияли на нас за този мач. Може би на публиката със сигурност. Не съм запознат като цяло с цялата история и факти за тази война, която се води, но на публиката това със сигурност е повлияло. За самочувствие преди Купата тази победа е доста важна, но от друга гледна точка мисля, че това е просто една победа в редовния сезон, която ни вдъхва доверие, защото в момента имаме само една загуба. Мисля, че би трябвало да излезем на Купата и да знаем, че можем да победим всеки един отбор без да подценяваме никого, разбира се“, завърши баскетболистът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Крис Минков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи