Антон Диков: Победи за Левски и Рилски в дербитата на кръга


Антон Диков: Победи за Левски и Рилски в дербитата на кръга
(Снимка: balkan-basket.com)
18-01-2020 09:00

Черно море - Академик Бултекс 99


След трансферната бомба с привличането на Божидар Аврамов "моряците" автоматично стават фаворит в сблъсъка с Академик, а и не само. Още повече, че представянето като гост на пловдивчани в НБЛ е трагично. Еуфорията във Варна ще е голяма, смятам, че има всички предпоставки за дерби, в което победител ще са варненци.

 

Балкан - Левски Лукойл


Дербито на кръга, което може би ще излъчи шампиона в редовния сезон. Балкан са в страхотна форма, показаха го и в мачовете с преките си конкуренти Рилски и Берое. При ботевградчани има страхотен отборен дух и това води отбора напред. Сега имат най-тежката битка, в която няма да са сами и ще бъдат подкрепяни от вярната си публика. Тук обаче имат един пределно мотивиран отбор срещу себе си, който разполага с най-добрите, непритеснявани от контузии, българи в момента и стабилни чужденци.

 

Важно ще бъде и новото попълнение Данило Тасич, който ще трябва да се справи с най-добрия чужденец на Балкан Михайло Секулович. Интересен ще е и сблъсъкът на Брандън Йънг с новия гард на Балкан Кейси Бенсън. Зарядът ще е огромен, но класата на Левски е малко по-голяма. Според мен столичани ще излязат на върха след този мач.

 

Черноморец - Спартак Плевен


Тук опашкарско дерби с неясен изход. Бургазлии показват развитие в последните си мачове и бяха на косъм от победа в Ямбол. Спартак са на другия полюс и загубиха злощастно от Черно море. Тук смятам че плевенчани макар и трудно ще спечелят в Бургас. Имат по-добрите българи в състава, което е големият проблем за бургазлии - недостиг на български играчи след контузиите на важни такива. Ако Спартак се справи с Миленко Велкович, би трябвало да победи. 

 

Академик София - Ямбол


Академик леко отстъпва позиции от първото завъртане и е време да се събуди и какъв по-удобен мач от този срещу Ямбол. Тони Дечев вдига отбора на крака, но това не става за седмица или две. Много липсва Александър Матушев, това е безспорно. Ако играе своя баскетбол, Академик ще спечели, макар и не леко. Поздравления за двата отбора, че си изместиха мача за по-ранен час, като така баскетболните фенове ще могат да го гледат и него, и дербитата след това.

 

Рилски спортист - Берое


Още едни голямо дерби, в което до последно няма да е ясен победителят. Не бих се изненадал и от продължения в него. И двата отбора играят добър баскетбол, но не успяват да побеждават в дербитата. Рилски взеха и нов играч в подкошието, което тотално ги "бронира" там. В момента самоковци вече разполагат наистина с отлични и разнообразни опции на нисък пост.

 

Берое разочарова срещу Балкан, като явно в Стара Загора очакват с нетърпение появата на Павел Маринов, а след това и Станимир Маринов. Въпросът е, ако това се проточи, дали ще натрупат загуби, които да не могат да ги придвижат напред.

 

В тази среща по мое мнение Рилски ще спечели. Моментното състояние на двата отбора ще бъде водещо, а предимство сега имат самоковци.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи