Борислава Христова за BGbasket.com: Не играя само за себе си, но и за името на България


Борислава Христова за BGbasket.com: Не играя само за себе си, но и за името на България
(сн. twitter.com)
16-01-2020 20:09 | Мария Мицова

Последните 10 дни бяха пълни с вълнения за Борислава Христова. Българската звезда на Вашингтон Стейт стана най-добър реализатор в историята на отбора, а след това се нареди сред елитна компания с 2000 точки и повече в колежанския баскетбол и конференция Пак12. А все още последният сезон за нея е в разгара си и този актив ще продължава да расте.

 

Някъде сред сгъстения график пътувания, мачове, Боби намери време да ни отговори на няколко въпроса. 

 

Разкажи ни за първите часове след постижението си, сигурно си се събудила с поне стотина съобщения на телефона си? Кое беше най-готиното и те развълнува най-много?


- Да, получих много съобщения с поздравления, но това което ме развълнува най-много беше силната подкрепа, която усетих. Също така не очаквах толкова много хора да отразят това постижение в социалните мрежи, което силно ме очарова и в същото време развълнува.

 

Каза по-рано, че искаш вече да минава този момент, да подобриш рекорда и да се свършва, имаше ли напрежение в последните седмици, с ясната мисъл, че скоро ще настъпи?


- Говореше се много за този рекорд, но в никакъв случай не почувствах напрежение. Знаех, че скоро моментът ще настъпи и просто излизах на игрището да се забавлявам и да правя това което обичам, а именно да играя баскетбол.

 

Моментът някакси се оказа точното време, точното място, перфектен мач, така ли си го представяше?


- Въпреки че това постижение не се случи, когато сме домакини (нещо, което всички тайно искахме), моментът беше повече от чудесен. Отборът спечели много важен мач, всички играхме чудесно, треньорката ни записа стотната си победа и атмосферата беше повече от неописуема.

 

Има доста българи, минали през университети и колежи, но такива, които да запишат по подобен начин името си в историята, са рядкост. Усещаш ли значимостта на това постижение вече?


- Оценявам значимоста на този рекорд изключително много, защото то е огледало на работата, която съм вложила през годините. Постиженията които съм направила в последните 4-5 години нямаше да са възможни без моето семейство, треньорите ми Маргарита и Венци Гечеви, съотборничките ми и всеки треньор, който е работил с мен.

 

Естествено, засилва ли се интересът, имаш ли агент вече за WNBA, знаем, че е много важно кой те представлява, за да влезеш в тези лиги? Или поне вече начертала ли си плана за предстоящото през 2020?


- Правилата тук са такива, че нямам право да разговарям с агенти, докато се състезавам за университета. Има агенти, които се свързват с мен, но за момента се опитвам да не обръщам внимание, защото искам да се фокусирам върху сезона и след като приключим с всички мачове, ще имам достатъчно време да проведа различни разговори, които ще ми помогнат да взема правилното решение.

 

Наскоро говори и за подкрепата от България, засили ли се тя в последната една година според теб? И какво ще пожелаеш на българския баскетбол за 2020?


- Подкрепата която получавам от любителите на спорта в България през последните няколко година е неописуема, но след това постижение беше различно. След мача и дори на следващия ден, всеки път когато си погледнех телефона имах толкова много прекрасни пожелания и силна подкрепа, които ме развълнуваха и разчувстваха. За мен това беше по-специално от какъвто и да било рекорд.

 

Всичко това единствено ме мотивира да се раздавам още повече когато стъпя на игрището, защото играя за нещо повече от себе си и университета - играя за името на България. Искам да изкажа огромни благодарности на всички близки, приятели, съотборнички, треньори и любители на играта.

 

Последно, искам да пожелая на всички най-вече здраве, много успехи и никога да не спират да мечтаят и да се борят за по-добро бъдеще на българския баскетбол.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борислава Христова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи