Левски чака нов играч в понеделник


Левски чака нов играч в понеделник
12-01-2020 11:40 | Мария Мицова

Сръбският баскетболист Данило Тасич ще подсили Левски Лукойл, научи BGbasket.com.

 

26-годишният Тасич е тежко крило, като с ръстта си от 208 сантиметра ще допринесе сериозно за играта на тима в подкошието.

 

Той пристига директно от Арджеш Питещ, където снощи изигра последен мач срещу Сибиу, в който завърши с 11 точки, 6 борби и 4 асистенции.

 

В кариерата си Данило Тасич е играл в Хемофарм Вършац, родния Константин Ниш, няколко румънски тима, полския Стал Остров и най-силния му сезон - с екипа на кипърския АЕК Ларнака. Там той печели титла, купа и става най-добро крило на сезона.


"Имаме подписан договор с играч, който се надяваме, че ще ни е много полезен, с много опит, различен от нашите високи играчи на позиция 4, с добра игра под коша. В понеделник ще бъде на тренировка. Той е играч на Питещ, има мач в Румъния и след него идва. Той впечатли в контролите тук в България преди сезона. Доминантен бе тук и това бе причината. Трябваше ни играч в добро състояние. Имаме феноменална атмосфера в съблекалнята и е важно той да се впише," коментира новото попълнение старши треньорът Константин Папазов.

 

Запитан за останалите свободни на пазара двама български гарда - Божидар Аврамов и Павлин Иванов, Папазов сподели: "Прекрасни баскетболисти, с които съм работил и дължа част от моите успехи. За огромно съжаление, аз безкрайно уважавам играчите си, и при наличието на тези, които имам сега, би било некоректно и към тях, и към двамата. Те заслужават и имат качества да играят и да са лидери в отборите си. Вътрешно вярвам, че те предпочитат да играят в Европа, но ако се върнат тук, ще вдигнат качеството на първенството. Коментирали сме ситуацията, но не е справедливо, те не могат да бъдат допълващи играчи."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи