Балкан взе реванш от Берое насред Стара Загора


11-01-2020 19:46 | BGbasket.com

Победната серия на Балкан в Националната баскетболна лига продължава. Шампионите записаха девети пореден успех в шампионата, след като се наложиха над Берое в Стара Загора със 75:65. По този начин те се реваншираха на опонента си за единствената си загуба през сезона до момента. Дебют за двата отбора направиха новите им попълнения – Кейси Бенсън за Балкан и Седариан Рейнс за Берое.

 

Гостите не изпуснаха водачеството си през целия мач, но до последните минути и двата тима имаха шанс да си тръгнат като победители от срещата. Тимът на Йовица Арсич имаше предимство при стрелбата от игра (41 срещу 37) и при борбите (43 срещу 35), като направи и по-малко грешки (12 срещу 16). Берое обаче записа 10 чадъра срещу нито един за опонента си.

 

Победата бе 14-а за Балкан от 15 срещи, докато Берое е с баланс 11-4. В следващия кръг и за двата отбора предстоят нови дербита. Шампионите приемат Левски Лукойл в Ботевград, докато днешният им съперник гостува на Рилски спортист в Самоков.

 

Гостите влязоха по-добре в мача и започнаха да трупат разлика, докато стрелбата на домакините не потръгна в началните минути. Балкан успя да се откъсне с 21:9 след трета тройка на Марко Радонич, а малко преди края на първата четвърт Зак Монахан намали за 12:21.

 

Въпреки неубедителния старт, Берое оказа много по-сериозна съпротива през втория период и след четири поредни тройки свали разликата само на 2 точки. Баскетболистите на Йовица Арсич обаче не допуснаха пълен обрат и на почивката водеха с 37:32.

 

Малко след паузата домакините имаха нов шанс да поведат. Те се доближиха само на точка от своя съперник, но ботевградският тим бързо отново направи преднината си двуцифрена. В следващите минути Балкан поддържаше аванс от няколко точки, а преди заключителната четвърт бе напред с 57:49.

 

Последната част започна с размяна на кошове, но след това гостите отново дръпнаха с комфортен аванс и не го изпуснаха до края.

 

Марко Радонич завърши с дабъл-дабъл за победителите от 20 точки и 10 борби. Димитър Димитров отбеляза 17 точки, а с 12 е Крис Минков.

 

За Берое най-резултатен бе Зак Монахан с 15 точки, 14 има Остин Прайс, а 13 вкара Иван Лилов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи