Новото попълнение на Балкан си пожела титла


Новото попълнение на Балкан си пожела титла
(сн. balkan-basket.com)
10-01-2020 13:04 | balkan-basket.com | BGbasket.com

Американскяит гард Кейси Бенсън е новото попълнение на Балкан. Той е висок 192 см. и е роден на 10.04.1995 година в Темпи, Аризона. Бенсън идва от финландското първенство от отбора на Корихайт, a преди това играе в Словения. Гардът вече направи една тренировка с шампионите, а ето какво сподели за клубния сайт на Балкан след нея:  

 

- Добре дошъл в Балкан, Кейси! Как се чувстваш тук?

- Чувствам се чудесно тук. Толкова се вълнувам, че мога да играя за Балкан и съм много благодарен за тази възможност.

 

- Защо реши да приемеш нашата оферта?

- Въможността, която ми се отвори да дойда да играя за шампиона на България, беше нещо, което не можех да пропусна. Искам да направя всичко възможно, за да помогна на отбора да спечелим отново титлата.

 

-Какво знаеш за Балкан и българското първенство?

-Знам, че миналата година сте постигнали огромен успех със спечелването на титлата и изглежда е било невероятно изживяване. Искам да направя всичко възможно, за да изпитам същото чувство.

 

 

- Разкажи ни малко повече за твоята професионална кариера.

- През първия ми сезон играх в Словения и направихме добро представяне. Може би беше една от най-добрите в историята на клуба. Тази година отидох да играя във Финландия. Беше добър сезон. Наслаждавах се на времето си там, но сега съм развълнуван за тази нова страница, която ми предстои.

 

-Как започна да тренираш баскетбол?

-Израснах, гледайки моя брат и следвайки го, така че имахме много общи неща. Той е по-голям от мен 9 години, работи като треньор и заради него бяха винаги покрай играта. Той ми помогна изключително много през годините. Винаги ме е подкрепял и помагал в тежки и добри моменти. Всъщност аз имах възможност да играя за него в последната година в университета ми, което беше много специално. Той е като най-добрият ми приятел и за това беше страхотно да споделя това преживяване с него. 

 

 

-Постигаш историческо постижение с твоя Университет Орегон Дъкс. Разкажи ни повече за тази 2017 година, отбора и успеха, който постигате.

-Да играя Фйанъл 4 в NCAA беше най- сюрреалистичните преживяване в живота ми. Освен това беше и в родния ми град, което го направи още по-специално. Имах възможност да бъда част от страхотния сезон, който направихме. (б.р Отборът му отстранява фаворита Канзас и постига изключителен успех, след като стигна Файнъл 4 за първи път от 1939 година.) За съжаление загубихме полуфинала, но беше невероятно преживяване, което ще помня винаги. 

 

-Какво искаш да постигнеш с Балкан?

-Искам да спечеля титлата тази година.

 

-Какво искаш феновете да знаят за теб?

-Искам феновете да знаят, че ще давам на 100% усилия всяка тренировка и ще дам най-доброто от себе си, за да спечели нашия отбор. Искам да дам на всички фенове и цялата организация на Балкан страхотни емоции този сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи