Ямбол вече с нов президент, Говедаров в Управителния съвет


Ямбол вече с нов президент, Говедаров в Управителния съвет
(Снимка: delnik.net)
07-01-2020 13:39 | BGbasket.com

Новият председател на Управителния съвет на БК Тунджа Ямбол се казва Христо Христов.


Общото събрание на клуба избра опитния деятел за президент, на мястото на Иван Чолаков. Чолаков остава като член на УС. Кандидатурата на Христов за Председател на УС бе представена лично от кмета на Ямбол Валентин Ревански.


Ямбол има и подновен Управителен съвет, като в него впечатление прави името на доскорошния капитан на представителния тим Станислав Говедаров, който преди месеци прекрати кариерата си.

 

В новия УС остават част от старите членове, плюс няколко нови имена: бизнесмените Видьо Видев, Георги Шевкенов, син на досегашния член на УС Михаил Шевкенов, Деян Каяли, общинският съветник Здравко Златаров, и още Иван Петров, Иван Чолаков, Любомир Керемедчиев, общественикът Панайот Балахуров, Станислав Говедаров и Христо Добрев.


Възобновен бе и Контролния съвет на клуба в състав Председател Мария Тюфекчиева, както Елена Георгиева и Иван Драгоев.

 

Новият президент на Ямбол Христо Христов е роден на 5 януари 1948 г. в село Ситово, община Болярово. Завършил е Софийския университет, специалност Физика.

 

Дълги години е председател на Обединен спортен клуб Тунджа на обществени начала. От 1975 г. е в ръководството на ямболския баскетбол. Вече няколко мандата е член на УС на баскетболен клуб Тунджа.

 

Като председател на секция „Баскетбол“ към ДФС „Лъсков“ той е в основата на първите ни големи успехи – трето място Купа „България“ и трето място Републиканско първенство. Тогава за старши треньор е назначен Симеон Варчев, а Георги Глушков започва своята славна кариера от зала „Диана“. Христов е сред учредителите на БК „Тунджа“ през 1993 г.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи