Таня Гатева: Искаме и следващото поколение да бъде в елита


Таня Гатева: Искаме и следващото поколение да бъде в елита
(сн. FIBA.basketball)
07-01-2020 13:29 | Мария Маринова

Старши треньорът на националния отбор на България за жени U20 Таня Гатева се надява тимът ни да запази мястото си в елита през тази година. Нашите се завърнаха сред най-добрите на Стария континент, след като през миналото лято триумфираха с титлата на европейското първенство в Дивизия B, което се проведе в Прищина (Косово).

 

„Реално трябва да стъпим там, за да видим къде сме. Трябва да направим добра подготовка. Групата е силна, но там няма слаби. В която и да сме, няма слаб отбор. Моето желание е да успеем да оставим България в Дивизия А, за да може и следващото поколение да бъде в елита“, заяви Гатева пред BGbasket.com.

 

Предстоящото европейско първенство за жени U20 в Дивизия А ще се проведе в Шопрон (Унгария), а България ще има за съперници шампионът Италия, четвъртият от миналия шампионат Белгия и идващият от Дивизия B тим на Ирландия.

 

Преодолима ли е групата? „Зависи много от това кои момичета ще дойдат в националния отбор. Някои са под въпрос. Работим по това нещо, разговарям с всяка една. Не мога сега да дам никакви прогнози, знам само, че ще се борим“, завърши Гатева.


Европейското първенство е от 8 до 16 август.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20 (жени), Таня Гатева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи