Трудна следновогодишна победа за Берое в Правец


Трудна следновогодишна победа за Берое в Правец
(сн. НБЛ)
04-01-2020 19:50 | Мария Мицова

Берое записа четвърта поредна победа в НБЛ, като стартира новата година с 83:71 срещу Академик София като гост.


Двубоят не бе особено зрелищен, с изключение на няколко забивки, като всичко се реши за минути в началото на последната четвърт.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


Академик направи страхотна серия от 12-0, оставяйки съперника без кош от игра за над 4 минути и поведе с 13 точки. Берое се разписа чак в последната секунда от първата четвърт за 26:16, като само Цветомир Чернокожев бе вкарал почти колкото целия тим на старозагорци - 15.


Със своя серия от 11-0 и почти пет минути без нито точка за Академик, Берое направи пълен обрат във втория период до 30:31, но не успя да вземе преднина.


Домакините се поокопитиха малко и поддържаха равенството в играта в последните три минути от полувремето, а след няколко смени на водачеството се оттеглиха с минимален аванс от 38:37 на почивката.


След като игра без смяна във втория период, Александър Янев имаше 12 точки и 8 борби преди паузата.


След нова размяна на водачеството и равенства, Берое взе най-голямата си преднина от 5 точки в средата на третата четвърт след две поредни тройки на Остин Прайс. Академик не се отказа и със сериозна битка се държеше един или два коша разлика от противника до финала на частта, която дойде при 58:54 за гостите.


Шест безответни точки за Берое в началото на последния период за кратко дадоха аванс от 7 точки на старозагорци. С две поредни тройки в средата на четвъртината вече гостите най-после се откъснаха напред и до голяма степен си решиха мача след нова поредица, която стигна до 12-0, докарала разликата до 15 точки.


Заключителните три минути се доиграваха, като Академик успя да свали малко изоставането, но само това.


Остин Прайс завърши с 20 точки, като бе 6/9 от тройката. Александър Янев регистрира дабъл-дабъл със 17 точки и 10 борби.


Чернокожев приключи с 23 точки и 11 борби за Академик, Андрей Иванов със 7 точки и 10 борби, Николай Грозев вкара 10 точки, а Мартин Коцев - 7 плюс 8 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - БЕРОЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи