Елена Петрова: За новата година пожелавам момичетата да бъдат по-борбени


Елена Петрова: За новата година пожелавам момичетата да бъдат по-борбени
31-12-2019 12:12 | Иван Вълчанов

В навечерието на новата година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши треньорът на Академик Пловдив Елена Петрова:

 

„2019 беше не толкова лоша година, но в професионален план можете да бъде и много по-добре, от тази гледна точка не съм доволна. Можете децата, които се занимават с баскетбол, да имат по-голямо желание да се докажат. Това липсва в днешните деца – цел и амбиция.

 

Първият етап от шампионата мина нормално, но ние срещнахме силни отбори, които не можем да затрудним – Берое и Локомотив. По-интересни мачове станаха с Черно море. Надявам се, че втория полусезон, в който всички отбори ще сме под един калъп, да хвърлим повече усилия и да се представим по-добре. Очаквам и мачовете да са по-оспорвани, защото силите ще бъдат изравнени. Първоначално това разпределение на региони не изглежда много добър, защото е хубаво всички да бъдем в една голяма група с много отбори. От тази гледна точка липсват мачове за децата – ние искаме да станат играчи, но играч се става с мачове, а не с тренировки. Но пък от финансова гледна точка така е по-добре, защото повечето отбори имат затруднения и донякъде са облекчени с този формат на първенството.

 

За новата година пожелавам на момичетата от моя отбор да бъдат по-борбени. На всички желая най-вече да са здрави, да мечтаят и да искат да променят баскетбола в България към по-добро.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Елена Петрова, Академик Пловдив, А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи