Левски Лукойл взе своето от Спартак в мъчен мач


Левски Лукойл взе своето от Спартак в мъчен мач
(сн. НБЛ)
29-12-2019 18:42 | Мария Мицова

Левски Лукойл приключи с 2019-а с очакван, но доста труден успех пред своя публика, след 96:77 срещу Спартак Плевен. Крайната разлика бе и най-голямата в мача, в който гостите имаха и преднина през първото полувреме и двубоят вървеше доста мъчно в по-големи периоди.

 

Спартак, и без това със сериозни проблеми дотук през сезона, бе без Герасим Николов за двубоя, заради проблеми с адукторите, докато “сините” бяха в пълен състав. В игра се завърна Чавдар Костов, след 6 седмици аут. 

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Левски играеше сравнително добре в нападение, но малко отпуснато в защита и така позволи на съперника да се държи близо в по-голяма част от първата четвърт. В последните минути от нея “сините” поведоха със 7, само за да допуснат две бързи тройки на Мартин Маринов за 19:18 след 10 минути. 

 

С първите точки за втората четвърт Спартак и поведе в резултата, а след няколко смени на водачеството бе напред и в средата на частта макар и само с 2 точки. С 50% от тройката  гостите поддържаха този минимален аванс, като Левски се мъчеше да изравни. 

 

С 8 тройки за първото полувреме, половината от тях на Мартин Маринов, плевенчани се оттеглиха с  42:39 на почивка, като трите точки бяха и най-голямата разлика в тяхна полза до момента. Спартак спечели и борбата през първото полувреме, като имаше седем овладени топки в атака. 

 

С четвъртото лично нарушение на Константин Коев още в първата минута от второто полувреме Спартак обаче се озова в доста неприятна ситуация в късата си ротация. Левски обърна в своя полза светкавично и след 14-0, за минути се откъсна напред. Коев напусна терена с петия си фаул още преди това, а и съотборниците му започнаха да трупат един след друг. Левски държеше сигурно вече двуцифрения си аванс, въпреки че продължи да прави грешки и в двете фази на играта. 

 

Преди финалния период домакините водеха със 70:56, но все още не бяха спокойни в действията си. 

 

Спартак отново свали до под 10 изоставането в първите минути от последната част, но силите свършиха, след като и Вутев напусна за натрупани лични нарушения. 

 

Заключителните няколко минути се доиграха, и макар плевенчани да не позволиха разликата да скочи много повече, нямаше как да наваксат повече. 

 

Христо Захариев бе най-резултатен с 19 точки за победата, Брандън Йънг добави 14, а Раян Райт 13. 

 

За Спартак Николай Маринов завърши с 20, Димитър Маринчешки добави 16. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - СПАРТАК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи