Мартин Ангелов: Няма да разочаровам хората, които вярват в мен


30-12-2019 09:09 | Мария Мицова

Четири година и половина далеч от родината. Толкова се събраха за Мартин Ангелов - талантът на БУБА замина със семейството си за САЩ като малко момче, а тази година се прибра за първи път, вече като израснал млад мъж.

 

Видеото бе заснето преди седмици, но тази вечер за Мартин предстои дебют в новия си отбор - един от фаворитите за спечелване на щатското първенство догодина Уайлдууд Католик. Затова ви предлагаме да отделите малко от времето си, за да чуете думите му.

 

От малкия Мартин вече няма и следа - той е 183 сантиметра, качва и маса. Главата му също вече се намира на съвсем различно място - с мисъл и най-вече ясна визия за бъдещето.

 

“В България не е по-зле, просто е различно. Тук се играе с повече финес.” 

 

“Искам да бъда лидер, да правя перфектно и малките неща.” 

 

“Колеж от САЩ или оферта от Европа за мен стоят на равно.” 

 

Какво представлява животът на един гимназиален баскетболист в САЩ, защо има такава еуфория около младите звезди там, като синовете на ЛеБрон Джеймс и Дуейн Уейд, каква е философията на играта в тази възраст отвъд Океана - от Мартин Ангелов.

 

“Искам да се занимавам нещо свързано с храненето, с тялото, движението,” вижда себе си Мартин някой ден, и дава своите съвети за връстниците си. “Тези неща са толкова важни, колкото и тези, които правим на терена. Тези неща те правят по-добър на терена.” 

 

"Трябва да си фокусиран върху себе си, всичко извън теб няма влияние върху теб. Дали играеш срещу №1 в света, или срещу непознат никому играч, трябва да правиш това, което можеш ти."

 

"Благодаря, и искам да кажа, че няма да ви разочаровам," завърши Мартин. Тази нощ той ще дебютира за Уайлдууд Католик срещу Арчбишоп Ууд.

 

Цялото интервю вижте във видеото.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи