Николай Пеев: Толкова силен турнир като този в Самоков не е имало от години в България


Николай Пеев: Толкова силен турнир като този в Самоков не е имало от години в България
(сн. balkan-basket.com)
19-12-2019 14:00 | balkan-basket.com

През уикенда в Самоков се проведе силен международен турнир по баскетбол за момчета U14. В надпреварата участваха и три български отбора - Рилски спортист, Балкан и Академик Бултекс 99. "Зелените" спечелиха три успеха в групата, за да си осигурят място на финал, където обаче загубиха драматично от Партизан. Ето какво каза пред клубния сайт balkan-basket.com за представянето на тима и участието в турнира наставникът на ботевградчани Николай Пеев:

 

- Г-н Пеев участвахте през уикенда на силен международен турнир в Самоков, какво мислите за представянето на отбора и впечатленията от надпреварата?

 

- Турнирът в Самоков беше много полезен за нас, тъй като се срещнахме с най-добрите школи в Европа – Цървена звезда, Партизан, както и шампионите на Румъния и Македония. С този отбор до 14 години (2006г.) изиграхме доста турнири, представяме се винаги на добро ниво и до момента нямаме загуба, както в България, така и на международно ниво.

 

За надпреварата в Самоков мога да кажа, че толкова силен турнир с толкова добри отбори в последните години в България не е имало, за което искам специално да благодаря на домакините от Самоков. Те направиха перфектна организация, бяхме настанени на супер добри условия в хотел с много добро хранене. На децата бяха раздадени награди и сувенири. Всички отбори бяха много доволни от цялата организация, за което още веднъж благодаря за поканата на организаторите. Нивото на турнира  беше много силно и на тази база отдавам много висока оценка за нашето представяне, тъй като показахме, че сме абсолютно равни с тези отбори, дори ги побеждаваме, което показва, че работим правилно и това е пътят, по който трябва да се развиваме.

 

-Допуснахте само една загуба на турнира във финала срещу Партизан. Каква е Вашата оценка за играта на отбора?

-Първата голяма разлика с всички отбори, с които играехме, беше в ръстово отношение. Всички отбори са много добре селектирани на база на това, че са от по-големи градове и имат голям избор.  Отстъпихме на Партизан, защото треньорите се бяха подготвили много добре тактически за нашия мач. Самите децата са много добре обучени, играят много агресивно в защита. За радост ние се справихме с нея заради опита , който вече имаме, но но малко шанс не ни достигна, за да спечелим срещу тях.



Прочети пълната статия на Viasport.bg

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Николай Пеев, Балкан U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи