Барчовски: Станимир Маринов и Павел Маринов винаги ще имат място в националния


Барчовски: Станимир Маринов и Павел Маринов винаги ще имат място в националния
19-12-2019 20:23 | Мария Мицова

Старши треньорът на националния отбор за мъже Росен Барчовски коментира прогреса на някои от основните играчи в състава си - някои контузени, други играещи по-малко в клубните си тимове.

 

Барчовски генерално изрази пълно доверие в качествата на досегашните национали, независимо от моментната форма или травмите им.

 

Станимир Маринов и Павел Маринов са двама от тези, които лекуват проблеми.

 

"В контакт съм със Станимир и до последно ще се надявам, че ще може да се включи. Започва да тренира, увеличава натоварването. За него винаги ще е отворена вратата до последно. Дори да не успее да се включи в този прозорец, в следващ ще е на линия," обясни Барчовски за гарда, който има проблеми с гърба.

 

Той изрази надежда, че при добро стечение на обстоятелствата и Станимир, и Павел могат да са част от мини-лагера, за който Барчовски разкри още преди време пред BGbasket.com. Този лагер вече има точни дати - "От 25 в 28 януари в София, няма да ползваме играчи в чужбина, между 12 и 14 момчета ще съберем. Две контроли от НБЛ се предвиждат, това се уточнява сега. Но държа да го има това нещо, искам да видя някои момчета, щаба как работи. Ще има и млади, и опитни. С практическа полза трябва да е лагерът, да се вкарат идеи, защото няма време. Силно се надявам да са готови по това време и Павел Маринов, и Станимир Маринов, този лагер ще помогне да видим състоянието им. Павел може да е здрав, но трябва да тренира нормално баскетбол, опасно е, дай боже всичко да е наред."

 

За румънските легионери - Божидар Аврамов и Николай Стоянов - Барчовски също изрази големи надежди, и увереност в качствата им: "Следя ги и двамата, на мен не ми влияе толкова моментото им състояние, аз знам какво могат те. Иска ми се Божидар да покаже на всички, че е най-добрият в Румъния, но дори да не е така, аз познавам неговите качества. Надявам се Ники да се пребори и да получи повече време. Сигурен съм, че и Ацо Тодоров иска да му го дава, и той ще си го извоюва."

 

"Не е приоритет нова натурализация, защото няма време. За следващите квалификации сигурно да, но е рано да говорим още за това," допълни Барчовски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи