Бост отново с националния за квалификациите, Барчовски планира визита и до Атина


Бост отново с националния за квалификациите, Барчовски планира визита и до Атина
(сн. FIBA.basketball)
18-12-2019 17:00 | Мария Мицова

Дий Бост е дал позитивен отговор за участието си в националния отбор на България в новия квалификационен цикъл за Евро 2021. Това сподели националният селекционер Росен Барчовски след визитата си до Франция. Там той бе заедно с президента на БФБ Георги Глушков и старши треньора на Левски Лукойл Константин Папазов, като тримата се срещнаха с Бост и със старши треньора на неговия Монако Саша Обрадович.

 

И Бост, и Обрадович са дали принципно съгласие за присъствието на гарда в състава на България.

 

"Имахме среща с Дий Бост в Монако, по мое мнение позитивна. Успяхме да се видим два пъти, целта беше да му видим намерения, желанията. Също така да говорим със Саша Обрадович, като и двамата дадоха позитивен отговор засега. На Бост му харесва тук в България, увери ни, че е готов да помогне," коментира Барчовски за BGbasket.com. Разбира се с условието: "Ако съм здрав."

 

"Проблем би било, че има Купа на Франция от 14-16 февруари, така че е възможно да закъснее. Мисля, че беше ползотворно, и мачът, който гледахме на Монако бе на високо ниво. Лично аз съм доволен. Гледах му два мача в рамките на седмица, той игра много силно срещу Левалоа, вчера загубиха, но беше без значение този мач. Той игра отборно, този Бост, който познаваме, енергичен, позитивен играч."

 

"Няма нищо ново за Везенков. Имахме предварителен разговор, той има желание, оттук-нататък зависи от Олимпиакос. Не мога да съм оптимист, че преди февруари ще има яснота. Планирам отиване до Атина, тази среща сега в Монако ми даде надежда," завърши Барчовски.

 

По-рано пред сайта на БФБ Глушков коментира също по темата Бост: „Позитивно съм настроен за участието на Бост в националния отбор и за новия квалификационен цикъл. Той се запозна с Росен Барчовски, говорихме, обядвахме заедно. Срещата беше ползотворна. И от ръководството на тима, и от самия Бост получихме уверение, че той ще играе за България през февруари, стига да е здрав, разбира се“. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи