Борислав Кьосев в Студио СПРИНТ: Трябва обединение, за да не ни се подиграват в Европа


17-12-2019 17:00

Вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Борислав Кьосев, който е кандидат за президент на федерацията, говори в девети епизод на СТУДИО СПРИНТ за ситуацията преди предстоящото Общото събрание. Кьосев призова волейболните хора у нас за обединение, за да не става България за смях в Европа.

 

„И аз, и Любо Ганев, който е другият кандидат за президент, искаме промяна. Това, което трябва да се направи, е обединение, за да не ни се подиграват в Европа“, призова Кьосев.

 

„Ако ме изберат за председател на УС на БФВ, първият човек, когото ще избера да поканя да работим заедно, е Любо Ганев.“

 

„Управлението на БФВ е сложен процес и не лесно да се заеме този пост. Моите идеи не се различават, от това, което Любо Ганев предлага. Споделям доста от нещата, които и в момента ги има, но не следи за тях.“

 

Борислав Кьосев коментира възможността за компроматни войни преди Общото събрание на федерацията. Той обясни каква е ситуацията относно пребиваването на спортисти в неговия хотел.

 

„900 000 лева е инвестирала БФВолейбол в зала „Христо Ботев“ през последните две години. Те са за цялостен ремонт, изграждане на фитнес,  отопление, лед система, видео-чалъндж система, ремонт на тоалетни, на покрив и други.“

 

Кьосев сподели, че субсидията, която получава БФВ от държавата, е 2 200 000 лева, докато държави като Италия и Полша дават за развитието на волейбола съответно 45 милиона и 40 милиона.

 

„Волейболът няма нужда от скандали. Рано или късно ще има Общо събрание. Промяна ще има“, завърши Кьосев.

 

 

В първата част на предаването гост беше Борис Касабов. Дългогодишният спортен журналист коментира футболната 2019-а година, шансовете на България за класиране на европейското първенство. Коментаторът направи обзор на представянето на водещите клубове и нивото на Първа лига.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: студио спринт, Борис Касабов, Борислав Кьосев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи