Йордан Минчев: Не мисля, че разликата е обективна


Йордан Минчев: Не мисля, че разликата е обективна
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
01-12-2019 20:23 | BGbasket.com

Баскетболистът на Левски Лукойл Йордан Минчев завърши с дабъл-дабъл при убедителната победа срещу Академик Бултекс 99. Той обясни и причините за успеха на неговия тим.

 

„Доволен съм като цяло от мача, който направихме. Подходихме сериозно към него, играхме много добра защита и се получи този резултат. Със сигурност не мисля, че разликата е обективна. В предния кръг Пловдив победи с 20 точки Берое, което също не е обективна разлика. Просто те започнаха по-слабо мача за разлика от нас. Не можаха да отговорят на нашата агресия в защита и затова така се получи", заяви Минчев пред БНТ.

 

Мнението си за мача сподели и капитанът на тима Асен Великов: „Започнахме много добре мача в защита, с добър процент при стрелбата. Това се дължеше, че си подавахме топката. Може би отворихме мача много добре в началото и предполагам, че след това в Пловдив е имало някакъв смут или притеснение. Оттам нататък контролирахме мача. Смятам, че сме по-добрият отбор и изиграхме добър мач, тъй като имахме нужда от него. През следващата седмица играем с Берое, отново в тази зала и съм сигурен, че мачът ще е много различен и тежък.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Йордан Минчев, Асен Великов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи