Барчовски преговаря с нов американец за националния отбор


Барчовски преговаря с нов американец за националния отбор
26-11-2019 16:17 | България днес

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски ще се опита да привлече още един натурализиран американец в тима ни за европейските квалификации.

„Водя разговори, но не мога да кажа нищо повече - обясни специалистът пред „България днес“. - Имаме проблем на позиция 1 при гардовете и с центъра. Хубаво е да имаме поне два варианта с класен чужденец и в зависимост от съперника да избираме. Много е важно да дойде мотивиран, за да играе за България, защото в противен случай няма смисъл.“


През последните години България разчита основно на Дий Бост, но не е ясно дали той ще бъде пуснат от клубния си тим Монако, който се състезава в Еврокъп.


Квалификациите за Евробаскет 2021 започват през февруари, а България е в група с Гърция, Латвия и Босна и Херцеговина. Първите три тима се класират за финалния турнир.

 

„Трябва един отбор да бъде зад нас - коментира Барчовски. - Гърция и Латвия са фаворити. Босна също е с класни състезатели. Периодът на квалификациите ще бъде труден за всички. При Гърция не е такъв проблем, защото те могат да извадят втори или трети отбор. Латвия има двама-трима играчи в НБА и 4-5 в Евролигата. При Босна е почти същото.“

 

България започва квалификациите на 21 февруари с гостуване на Гърция. „Ще направим лагер от 5-6 дни - обяви своите планове Барчовски. - Все още няма яснота кой ще е на разположение. Везенков и Бост имат ангажименти със своите клубове, а някои от момчетата в момента са контузени."

 

Селекционерът е разтревожен от липсата на игрово време за Александър Везенков в Олимпиакос. „Надявам се Везенков да играе повече. Измъчва се, но го виждам, че стиска зъби и чака своя шанс“, допълни Барчовски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи