Черно море превърна ДКС в крепост с три поред у дома


25-11-2019 20:42 | BGbasket.com

Трета победа за сезона записа Черно море Тича, след 99:87 срещу Черноморец.


Варненци нямат загуба в три поредни домакинства в ДКС, където отстъпиха само на Левски Лукойл до момента.


Те имаха инициативата почти през целия двубой срещу Черноморец, но бургазлии отново предложиха сериозна битка и едва в последния четвърт час дадоха повече аванс на противника.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


Двубоят започна интересно и равностойно, с доста агресия и от двата състава и в атака, и в защита. Никой не успя да вземе преднина през първата четвъртина, която приключи при 22:22. Варненци имаха перфектен актив от 9/9 за две точки в началните 10 минути, но пратиха съперника на наказателната линия 10 пъти за този период и Черноморец се възползва.


На старта на втората четвърт Черно море направи силна серия и поведе с 8 точки след две минути игра. Бургазлии обаче не се забавиха с отговора и от своя страна със серия от 10-0, като първо изравниха до 31:31, а след това поведоха и за първи път в двубоя.


Черно море си върна водачеството и води до почивката, но вече без да се откъсне по-сериозно. Полувремето приключи при 43:40, със страхотна успеваемост за две точки и на двата отбора, и много асистенции и малко грешки.


Нищо не се промени особено и отново домакините дръпнаха със 7 и позволиха на съперника да се върне с две бързи тройки на Джамал Кинг. Симеон Илиев и Джими Гавин обаче носеха Черно море на криле в третата част и за първи път разликата скочи над 10, чак до 13 точки след серия от 12-0.


Две минути преди края на четвъртината варненци вече водеха с 15 и изглеждаха в контрол.


През последната част Черно море поддържаше десетина точки аванс, въпреки всички опити на Черноморец за пореден път да догони в резултата.


При 16 разлика с две минути до края обаче нещата вече наистина изглеждаха необратими.


Симеон Илиев записа седмия си дабъл-дабъл за сезона с 20 точки, 11 борби и 4 асистенции. Джими Гавин наниза 27 точки плюс 9 асистенции, по 14 вкараха Мартин Йорданов и Николай Георгиев. Целият отбор направи 30 асистенции и стреля над 60%!


По 23 за Черноморец вкараха Джамал Кинг и Блейк Рейнолдс, вторият и с 12 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи