Тръгна процедурата за нова зала в Стара Загора


Тръгна процедурата за нова зала в Стара Загора
(beroebasket.com)
23-11-2019 11:49 | beroebasket.com | BGbasket.com

Първата крачка към изграждането на многофункционална спортна зала в Стара Загора е направена, съобщиха от лагера на БК Берое.

 

Община Стара Загора обяви процедура с предмет „Открит конкурс за идеен проект за многофункционална спортна зала в УПИ I спорт, атракции, озеленяване, рекреация кв.334а, гр. Стара Загора“

 

В публикуваната на страницата на Общината информация се посочва, че модерното съоръжение ще се провеждат състезания от различни спортове, в съответствие с изискванията на международните федерации, с адаптивност на трибуните и цялостната
конфигурация на залата, както и концерти, конференции, изложения, изложби и други културни мероприятия. Предвижда се също обособяването на бизнес зона-конферентен блок, хранене и развлечения. В заданието, което Община Стара Загора е публикувала на 22-и ноември става ясно, че визията на залата трябва да бъде съобразена със заобикалящата паркова среда.

 

В заложените от възложителя изисквания се посочва още, че съоръжението трябва да разполага с капацитет от 5 200 седящи места с възможност за провеждане на различни спортни състезания от международен и национален ранг в съответствие с изискванията на съответните международни федерации.

 

Теренът, отреден за многофункционална спортна зала, се намира на стратегическо място в Стара Загора, с добър транспортен и пешеходен достъп. Разположен е в сърцето на новоизградения парк „Артилерийски“ (бивш военен терен), в кв. „Казански“ в гр. Стара Загора.

 

Предложения ще бъдат приемани от Община Стара Загора до 1-и февруари 2020-а година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи