Антон Диков: Мачът в Самоков е много важен за Левски Лукойл


Антон Диков: Мачът в Самоков е много важен за Левски Лукойл
(сн. НБЛ)
23-11-2019 09:12

Какво ни очаква в 8-я кръг на НБЛ според Антон Диков:

 

Академик софия - Спартак Плевен

Още веднъж адмирации за състава на Академик. Отборът бележи голямо израстване от началото на сезона. Плевенчани се съвзеха с победа над Черноморец в предния кръг. Тук смятам, че Академик ще продължи възхода си и вече в пълен състав ще надделее над Спартак и ще задържи 5-та си позиция.

 

Балкан - Ямбол

Тук не мисля, че ще има някаква интрига. Балкан ще спечели без проблем, и няма как да е по друг начин, ако иска да преследва защита на титлата. Ямбол разочарова с представянето си и нищо добро не ги чака, ако продъжава с това си представяне.

 

Рилски спортист - Левски Лукойл
Дербито на кръга. Левски е в много тесен състав, играчите са изморени от дългото пътуване и загуба от Киев, а им предстои нов път до Украйна. Това е моментът, в който всеки от преследвачите, сред които и Рилски, ще опита да се възползва от отсъствието на Чавдар Костов. Очакваме завръщане на Христо Захариев, но дали това ще стане в неделя, предстои да видим.
 
Рилски спортист тази година избра да играе само в НБЛ и засега това като че ли е положително и в клуба има спокойствие.
 
Очаквам много интересен сблъсък и много завързан, като давам леко предимство за Левски. Изключително важно е да спечелят и да задържат позиция, а и ще се натрупат поражения в противен случай.
 
Академик Бултекс - Берое
Тракийското дерби. Двата отбора са в добра форма. Две победи в Балканската лига за Академик, но и натрупана много умора, тъй като това ще им бъде трети мач за седмицата.
 
Берое са на гребена на вълната и влизат като фаворит в мача. Разполагат със страхотен състав и мисля, че вече са изградили добър колектив. Тук везните клонят към победа на Берое.
 
Черно море - Черноморец 
Морско дерби затваря кръга в НБЛ. Изненадан съм приятно от представянето на двата отбора в последните кръгове. "Моряците" спечелиха две домакински победи над преки конкуренти. Черноморец показва израстване и ще се опита да продължи нагоре. Тук очаквам все пак победа за домакините и утвърждаване на 7-то място.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи