Нов столичен клуб стартира участие при най-малките


Нов столичен клуб стартира участие при  най-малките
22-11-2019 20:19 | BGbasket.com

Нов столичен клуб стартира участието си в държавните първенства на БФ Баскетбол. Той се казва БК Аватар, а зад него стои известен баскетболист от близкото минало - Ангел Жилев.

 

Клубът ще действа в тясно сътрудничество с БК Буба Баскетбол и идеята е в него да се работи предимно в женско направление, като всички желаещи момичета, които тренират в мрежата от училища на Буба Баскет и участват в Ученическата Буба Лига, да имат възможност да играят и в градските и републикански шампионати, организирани от БФБ.

 

В клуба вече има около 100 деца от 1-и до 4-и клас.


Днес се изигра и първата официална среща за клуба, като отбор за момчета U13, воден от Симеон Сименски и Емилия Кръстева, загуби от Септември с 38:48.


Преди две седмици за първата тренировка на клуба специални гости бяха Сречко Отович - президент на СК Фока Крагуевац и Хуанхо Бернабе - преподавател в Университета Авиля Испания и рекордьор по асистенции и отнети топки във втора испанска лига.


Тренировките на клуба се провеждат в 203-а Профилирана езикова гимназия Свети Методий, както и на Стадион Васил Левски.

 

203-а гимназия, както и 41-о, 125-о и 19-о са от училищата, с които БК Буба Баскетбол работи много успешно и през последните години клуба инвестира в реконструкцията на спортните салони, в които беше подменена настилката и бяха оборудвани с нови кошове с подвижни механизми.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БК АВАТАР
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи