Росен Барчовски обяви щаба си в националния отбор


Росен Барчовски обяви щаба си в националния отбор
22-11-2019 16:00

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски обяви щаба, с който ще работи в предстоящите европейски квалификации. В него влизат трима души – старши треньорът на Академик София Георги Давидов, помощникът в Левски Лукойл Димитър Ангелов и наставникът в Спортни таланти Васил Христов, който през това лято бе начело и на националния ни отбор за младежи U20.

 

„Говорил съм и с тримата, смятам, че ще работим изключително ползотворно и вярвам, че можем да се справим със задачата. А тя е само една - да се класираме на европейското първенство през 2021 година“, заяви Барчовски пред „Тема спорт“.

 

Жоро Давидов ще отговаря и за кондиционната подготовка, а Васко Христов ще се грижи и за скаутинга. В общи линии изчистваме детайлите по подготовката, макар да знаем, че няма как да имаме много време, в което да съберем момчетата преди старта на квалификациите. Най-вероятно ще започнем на 15-16 февруари, но това ще се уточни в близко бъдеще“, добави още селекционерът.

 

Идеята му е в края на месец януари да се проведат две контроли с отбори от Националната баскетболна лига.

 

„Такова е желанието ми. Ще видим дали ще успеем да го направим. Целта е да повикам по-млади момчета, както и играчи, които са били контузени преди това, за да видим какво е състоянието им. На този етап говорим за пожелание, а не за конкретна реализация“, заяви Барчовски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи