Радостина Димитрова: Надявам се в тези квалификации да се класираме


Радостина Димитрова: Надявам се в тези квалификации да се класираме
(сн. Ивелин Солаков, BGbasket.com)
17-11-2019 21:36 | Мария Маринова

Радостина Димитрова бе сред най-добрите за България при загубата от Словения в София. Въпреки поражението, баскетболистката вярва, че тимът ни има сили да се класира за Евробаскет 2021.

 

„Доволна съм до някаква степен, че отборът израства. Играем много по-добре. Показваме игра, която преди години я нямаше, може би, защото подмладихме отбора. Момичетата искат да се доказват. Силно се надявам, че в тези квалификации може би ще успеем да се класираме на европейското“, заяви Димитрова пред BGbasket.com.

 

Тя сподели впечатленията си и от мача днес: „Може би малко късмет не ни достигна. Те са наистина класни състезателки на статистика, но смятам, че ние компенсираме с много хъс, характер и сърце. Надявам всички, които са дошли в залата, да го оценят.“

 

Димитрова смята, че годината пауза до следващите квалификации няма да се отрази негативно на отбора. „Ние доста често играем едни срещу други. Четири от момичетата са от Берое, те играят заедно. Доста момичета сме в Монтана и като цяло имаме доста добро ядро. Би било да тренираме повече време заедно, но не смятам, че паузата ще ни се отрази. Ние пак излизаме за победа и със сърцето си на терена“, заяви баскетболистката.

 

Тя призова в следващото ни домакинство да има повече хора на трибуните. „Надявам се силно, защото е грозно, когато видиш празна зала. Спечелихме в Исландия, смятам, че заслужавахме поне хората да дойдат да ни гледат на живо, независимо че мачът беше по телевизията. За нас е важно да играем, залата е просто подкрепа. Апелирам обаче хората: Елате в залата, подкрепяйте ни, недейте само да стоите пред телевизора и да гледате безучастно“, завърши Димитрова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Радостина Димитрова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи